"Biz daha çok üzülürüz..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Kürt Açılımı'' konusunda TBMM'de yapılan ön görüşmelerde ''Dersim isyanı'' sözleriyle ilgili olarak, ''İnsanlarımız eğer bizim hiç kastetmediğimiz nedenlerle üzüldülerse, incindilerse, bu çarpıtmalar sonucunda geçmiş olayları hatırlayarak, üzüntü duydularsa bundan en çok biz üzülürüz'' dedi.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 14:05
Abone Ol google-news

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, özetle şunları kaydetti:
''İnsanlarımız eğer bizim hiç kastetmediğimiz nedenlerle üzüldülerse, incindilerse, bu çarpıtmalar sonuncunda geçmiş olayları hatırlayarak üzüntü duydularsa bundan en çok biz üzülürüz. Böyle bir üzüntüye biz sebep olmamamıza rağmen, onların bu üzüntüleri bizim sözlerimizi çarpıtan insanların bu davranışlarına bizim sözlerimizi kaynak yapmalarından kaynaklanıyorsa, gerçekten özür dileriz onlardan.
O konuşmada verdiğimiz mesajları, yaptığımız eleştirileri AKP ve onun yandaşları cevaplandıramadılar. Onun üzerine, dikkatleri başka tarafa çekmek için bir karşı saldırıya geçmeye kalkıştılar. Bizim sanki o bölgede yaşayan Alevi vatandaşlarımıza, Kürt vatandaşlarımıza karşı bir tavrımız, bir düşüncemiz olabilirmiş gibi sözlerimizi çarpıtarak, vatandaşlarımızı tahrik etmeye kalkıştılar. İşin hazin tarafı budur.
Atatürk de, CHP de başından beri Türkiye'nin doğusundaki, batısındaki insanlara, Kürtlere, Alevilere daima en sıcak duygularla yaklaşmıştır. Bizim Alevi yurttaşlarımızı incitecek en küçük bir sözümüzü hatırlıyor musunuz? Madımak olayına en çok kim sahip çıktı? En çok biz sahip çıktık. Şimdi biz sanki bu insanlara karşı bir tutum içindeymişiz gibi insanları kışkırtmak istiyorlar.
Alevi vatandaşlarımıza yönelik bu tahrik kampanyası bizi son derece üzmüştür. Aleviler Atatürk'e en çok sahip çıkan, düşüncelerini her zaman savunmuş insanlar. Bizim bunları incitmek gibi bir düşüncemiz olabilir mi? Bunlara karşı bir düşüncemiz olabilir mi?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler