İsrail ateş açtı: 1 ölü

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde bu yılın başında düzenlediği operasyondan bu yana büyük ölçüde sakin olan İsrail-Gazze Şeridi sınırında İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir Filistinli öldü, askerler tarafından yakalanan biri yaralı 3 Filistinli İsrail'e getirildi.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 14:58
Abone Ol google-news

Filistinli kaynaklara göre, olay, El Bureyc mülteci kampının doğusunda, Cur Ed-Dik bölgesinde meydana geldi. Filistinli kaynaklar, İsrail askerlerinin doğrudan bir grup genç üzerine ateş açtığını söylerken, İsrail ordu sözcüsü, Filistinli gençlerin güvenlik çitlerine patlayıcılar yerleştirdiklerini iddia etti.

Görgü tanıkları, gençlerin kuş avladıklarını ve herhangi bir gruba mensup olmadığını, Nahal Oz terminali yakınında yakalanan 3 gencin, askeri ciplerle İsrail'e nakledildiklerini kaydetti.

Askerlerin açtığı ateşte ölen Filistinli'nin El Bureyc kampından, 22 yaşında ve isminin Muhammed Vadi olduğu bildirildi.

Yaralı Aşkelon'daki Barzilay hastanesine nakledilirken, diğer iki gencin ise 16 yaşındaki Ahmed Kadir Sadun ile 15 yaşındaki Muhammed isimli kardeşi olduğu belirtildi. Gençlerin sorgulamaya alındığı da ifade edildi.

Bu arada Gazze'deki militanlarca İsrail tarafına bir Kassam roketi atıldığı ve roketin Necef'in batı taraflarına düştüğü, ancak herhangi zarara veya kayba neden olmadığı bildirildi.

Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Gazze'deki militanlar İsrail'e roket saldırılarına devam ederse ordunun buna karşılık vermekten kaçınmayacağını söyledi.

Aşkenazi, Ber Şeva'da bir askeri okulda yaptığı konuşmada, gerekirse roket saldırılarını durdurmak amacıyla Gazze Şeridi'nde yeniden operasyon yapacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler