KESK'ten destek turları

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Emek Partisi (EMEP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ni (ÖDP) ziyaret ederek, kamu çalışanlarının uyarı grevine destek istedi.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 17:13
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, kamu çalışanlarının 25 Kasım'da yapacağı bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ı parti merkezlerinde ziyaret etti.

Bu grevin sadece KESK ve Kamu-Sen'in aldığı bir karar olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Evren, bunun tüm emekçilerin ve kamu çalışanlarının grevi olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Evren, kamuda nitelikli hizmet üretilmesinden yana olduklarını kaydederek, ''25 Kasım'da greve çıkacak kamu emekçileri, sadece daha iyi ücret alabilmek değil, aynı zamanda sundukları hizmetlerin daha iyi yapılmasını, çocuklarımıza parasız eğitim ve sağlık verilmesini, hastalarımıza parasız daha iyi bakılması için çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyorlar'' diye konuştu.

Sendikaların grev ve pazarlık hakkını kullanamadıkları ve uluslararası sözleşmelere uyulmadığı için Hükümetle toplu pazarlık yapamadıklarını ifade eden Evren, ''8 yıldır sürdürdüğümüz bu mücadelede toplu görüşme süreçlerinde kamu çalışanlarının lehine bir sonuç çıkmadı. Bu nedenle, kamu emekçilerinin grev ve toplu pazarlık hakkını elde etmek, diğer hak ve taleplerini ifade etmek için grev kararı aldık'' şeklinde konuştu.

Evren, 25 Kasım'dan sonra da mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de kamu emekçilerini bu eylemlerinde haklı bulduklarını ve o günün Türkiye'deki tüm emekçilerin sorunlarıyla ilgili bir mücadele günü olacağını ifade ederek, grevi desteklemek için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, KESK'in 25 Kasım'da yine önemli bir sınav vereceğini ifade ederek, gerekli dayanışmayı göstereceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler