Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, Danıştay Başkanı Birden'in sözlerini manşetten gördü. Vatan gazetesi "Nihayet açtılar" diyerek, Hükümetin Kürt açılımını 3,5 ay sonra Meclis'e getirmesini ve işlenen süreci aktardı. Açılımı; Hürriyet, Milliyet, Sözcü, Radikal, Akşam, Habertürk gibi gazeteler de manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 07:52
Abone Ol google-news

 

 

CUMHURİYET

Demokraside yeri yok


Danıştay Başkanı Birden, kuvvetler ayrılığını zedeleyecek gelişmelerin yaşandığını belirtti. Birden yargı üyelerinin dinlenmesinin, izlenmesinin “yargı üzerinde etkili olma amacı taşıdığını” vurguladı. Danıştay Başkanı, bu tür uygulamaların demok-ratik ülke kavramıyla bağdaşmadığını söyledi.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, yargının hedef haline getirildiğini ifade ederek “Hukuka aykırı işlemlerden, faaliyetlerden vazgeçin” diye konuştu. HSYK Başkanı’nın sözlerinin tümüne katıldığını belirten Gerçeker “Yargının savunma konumunda olması kabul edilemez” diye konuştu.



HÜRRİYET

Açılım Meclis'te


Türkiye'nin aylardır konuştuğu "demokratik açılım" dün Meclis'teki tarihi oturumda ele alındı. Erdoğan'ın "Şehitler gelsin ve daha fazla bağıralım diyorsunuz" sözleri üzerine CHP Meclis'i tark etti.


MİLLİYET

Tarihi gün gergin final


TBMM'de Kürt açılımının ele alındığı ve milyonların ekran başında izlediği tarihi oturum saken başladı. Erdoğan, "Şehit cenazesi bekleyenler var" deyince ortalık karıştı.



VATAN

Nihayet açtılar


Hükümet Kürt açılımını 3,5 ay sonra Meclis'e getirdi. Baykal ve Bahçeli 'Katkı yapmayacağız" dedi. Erdoğan'ın "Şehit cenazelerinden rant bekleyenler var" sözleri üzerine CHP grubu salonu terk etti.



RADİKAL

Altı saat izledik ama...

Milyonlar 'açılım oturumu'nu merakla izledi. Ancak iktidar 'Ayrımcılıkla mücadele komisyonu oluşturulacak' dışında bilinmeyen tem bilgi vermedi.



AKŞAM

Tarihi açılım derin uçurum

'Milli birlik projesi' siyaseti birleştiremedi. Yüz yüze görüşme kameralara takıldı. Gizli orturum olmadı, Meclis açık toplandı. Ama bu bile gerilimi önleyemedi. Başbakan konuşurken CHP'liler oturumu terk etti.



SÖZCÜ

PKK silah bıraksın o zaman konuşalım!


TBMM dün tarihi bir oturuma sahne oldu... Kürt açılımının perdesi aralandı. Yine kimse bir şey anlamadı. Muhalefet AKP'ye rest çekti.



HABERTÜRK

Biz açılamayız


"Demokratik açılım" dün TBMM'nin gergin oturumunda tartışıldı. Erdoğan, "Şehitler gelsin de biraz daha bağıralım diyen var" deyince CHP grubu oturumu terk etti.



SABAH

Ölüm değil çözüm


Erdoğan: Gün bğırıp çağırma değil, ölümlere çare bulma günü


POSTA

Fazla açılamadılar


89 yıllık TBMM tarihinde Kürt sorunu ilk kez  gündem maddesi olarak Meclis'te tartışıldı.



BİRGÜN

Meclis tribüne konuştu


Hükümet açılım tasarısını Meclis'e sundu. Gergin oturumda açılımdan çok grupların sataşmaları vardı. DTP açılım paketini eksik bulurken, Erdoğan konuşmasını partisini övmeye ayırdı.



TERCÜMAN

Açılım 3-1 malup


Meclis'teki "Demokratik açılım" görüşmesinde, DTP hükümetin çabalarını yetersiz buldu. CHP ve MHP "Teröristle müzakere, milli birliğe ihanet, ayrımcılık" diyerek karşı çıktı. "Açılım"da yalnız kaldı.



YENİ ŞAFAK

Etti 61 saat


"Darbeye teşebbüs"ten tutuklanan Albay Çiçek, 43 saat sonra 'delil karartamaz ve kaçamaz' gerekçesiyle tahliye edildi.


ZAMAN

1923'teki kadar büyük düşünmek zorundayız

 
Hükümetin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi adını verdiği 'demokratik açılım'ın genel görüşmeleri dün Meclis'te başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler