"Kıbrıs milli davamızdır"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin kuruluşunun 26. yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk halkını kutladı ve "KKTC, sadece KKTC'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin de milli davasıdır. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman milli davamızdan vazgeçemez" dedi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 09:46
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Türker Masum, KKTC'nin 26. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Türker'in mesajı şöyle:
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kuruluşunun 26. yıldönümünde, bağımsız ve özgür bir devlet olarak tartışmaya yer bırakmayacak şekilde varlığını ispatlamıştır. KKTC kimse tarafından sindirilemez. Kıbrıs davası sadece KKTC'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin, özellikle de Barış Harekatı'nın önderliğini yapan Bülent Ecevit'in temellerini attığı DSP'nin davasıdır.

KKTC halkı ile Türkiye Cumhuriyeti halkı arasındaki gönül ve ülkü bağları, ne iç ne de dış güçler tarafından koparılabilir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten Hükümet, KKTC'ye hak ettiği değeri vermese de, Türkiye Cumhuriyeti halkı ve DSP, her zaman KKTC ile güçlü bağlarını koruyacaktır. DSP, KKTC için verilen mücadeleleri unutmayacak ve her zaman Kıbrıs'ta yaşananların dikkatli bir gözlemcisi olacaktır.

KKTC konusunda teslimiyetçi davrananlar, karşılarında her zaman olduğu gibi, bundan sonra da DSP'yi bulacaklardır. KKTC'nin kırmızı çizgileri, DSP'nin de kırmızı çizgileri olacak, kazanılmış haklardan vazgeçilmesine asla izin verilmeyecektir. Tüm iç ve dış güçlerin baskısına rağmen bugüne kadar 26 yıldır ayakta kalmayı başarabilmiş olan KKTC'nin sonsuza dek yaşayacağına inanıyor, Genel Merkezi önünde KKTC bayrağı dalgalandıran DSP olarak, kuruluş yıldönümünüzü kutluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler