NASA, Google'ı harekete geçirdi

İnternet arama motoru Google, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) ayda su bulduğunu açıklaması üzerine bir logo hazırlayarak bunu tüm dünyaya aktardı.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

NASA, Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıklaması, Google'ı da harekete geçirdi. Google sayfasında suyun keşfedilmesini anlatan "doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logo kullandı. Logoda "Google"daki "o" harfi yerine Ay'ın yerleştirildiği ve diğer harfleri de "su damlacıkları" ile renklendirildiği görüldü.

Özel logo uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

NASA, Ay'da su bulunup bulunmadığını belirlemek üzere geçen ay yapılan deneyin büyük bir başarıyla sonuçlandığını açıklayarak, Ay'ın güney kutbunda önemli miktarda su bulunduğunu belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler