Öğrencilerden servis protestosu

Van'ın Edremit ilçesi Çiçekli beldesinde servisleri iptal edildiği için okula gidemeyen yaklaşık 310 öğrenci ve velisi kara yolunda kararı protesto etti.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 10:57
Abone Ol google-news

Van'ın Edremit ilçesi Çiçekli beldesi Bakımlı İlköğretim Okulunda öğrenim gören 310 öğrenci, geçtiğimiz hafta içerisinde müfettiş raporu ile servislerinin iptal edildiğini öğrendi.
Bunun üzerine 117 aile dilekçe ile Edremit Kaymakamlığı ile Van Valiliğine servislerin geri konulması için başvuruda bulundu.

Konu ile ilgili herhangi bir ilerlemenin olmadığını ileri süren öğrenci ve veliler, Van-Gevaş kara yolu üzerinde kararı protesto etti.

Daha önce servis yokluğu yüzünden 9 yaşındaki kızı Makbule Kıyak'ı trafik kazasında kaybettiğini belirten Kutbettin Kıyak, servislerin iptal edilmesinden sonra 5 çocuğunu okuldan aldığını söyledi. Tekrar aynı acıyı yaşamamak için böyle bir karar aldığını ifade eden Kıyak, ''Evimiz okula 4 kilometre uzakta. Servis tutacak durumum da yok. Tekrar aynı acıyı yaşamamak çocuklarımı okuldan aldım'' dedi.

Öğrencilerden Can Alaca ise beldenin girişinde bulunan mahallede ikamet ettiklerini ve okula çok uzak bir yerde oturduklarını söyledi.

Okula geliş gidişlerde çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, yetkililerden servislerinin tekrar geri konulmasını istedi.
 

Müfettiş raporu

Servislerin iptal edilmesiyle ilgili açıklama yapan İl Genel Meclis Üyesi Koçero İmre, beldeye gönderilen müfettişin aldığı raporda, öğrenci evlerinin okula 700-900 metre uzaklıkta olduğunu ve servise gerek olmadığına raporda yer verdiğini söyledi.

ygulamanın haksız ve keyfi olduğunu öne süren İmre, ''Okulun açılışından bu yana öğrencilerimiz servisten yararlanmaktadır. Okula evler 4-4,5 kilometre mesafede. Müfettiş ise raporunda mesafeyi 700-900 metre olarak bildirmiş. Görevlendirilen müfettişin raporu gözden geçirmesi gerekiyor'' dedi.

Velilerle birlikte, araçlara binerek belde girişinden hareket ederek kendilerinin de ölçüm yaptığını belirten İmre, ''Okula varıldığı zaman 4,4 kilometre yol katettiğimizi gördük. Servis olmaması durumunda şehirler arası yolda çocuklarımız trafik kazalarıyla karşılaşabilirler'' diye konuştu.

Öğrenci ve veliler, kara yolunu kısa süreli trafiğe kaparken okul idaresi ise servis iptalinden sonra okula öğrencilerin devam edemediğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okul servislerinin iptalinin müfettiş raporu doğrultusunda kaldırıldığını konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler