Zapatero geliyor

İspanya Başbakanı Zapatero, yarın İstanbul'a geliyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına da katılacak olan Zapatero, Salvador Dali'nin Sabancı Müzesi'nde 18 Eylülde açılacak sergisini de dolaşacak.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 17:08
Abone Ol google-news

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak yarın İstanbul'a gelecek.
İspanya Başbakanlığı'ndan verilen bilgilerde, "Zapatero'nun seyahatinin başlıca hedefinin, Medeniyetler İttifakı'nın devamını getirmek" olduğu ifade edildi.
BM nezdinde yürütülen Erdoğan ve Zapatero'nun, eş başkanlığını yaptığı Medeniyetler İttifakı projesine desteğini vurgulamak için İspanya Başbakanı'nın iftar yemeğine katılacağı ve "onur konuğu" olacağı belirtilirken, yemekte siyaset, diplomasi, kültür, iş ve akademik çevrelerden 2 bin 500'e yakın kişinin bulunmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Erdoğan ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına da katılacak olan Zapatero, burada bir konuşma yapacak.

Ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin Sabancı Müzesi'nde 18 Eylülde açılacak sergisini de dolaşacak olan Zapatero, Başbakan Erdoğan ile boğaz turu yapmasının ardından Madrid'e dönecek.

Zapatero'nun İstanbul ziyareti, İspanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 225. yıl dönümüne denk gelmesi açısından da önem taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler