'Contemporary Istanbul'

Dördüncü kez düzenlenen sanat fuarına farklı disiplinlerden 301 sanatçı ve 73 sanat galerisi katılacak.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

“Contemporary Istanbul” (CI) yerli ve yabancı 301 sanatçı ve 73 galerinin katılımıyla 3- 6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. The Sofa Hotel’de dün düzenlenen basın toplantısında konuşan CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, tüm sektörlerde olduğu gibi sanat ve çağdaş sanatta da daralma yaşandığını ancak Türkiye’de çağdaş sanatın giderek değer kazandığını ve koleksiyoner sayısının arttığını söyledi.

Güreli, bunun için de devlet desteğinin önemli olduğunu belirtti. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder ise finans ve sanat dünyasının en önemli işbirliklerinden birini oluşturmanın gururunu yaşadıklarının altını çizdi.

Akbank Private Banking’in desteklediği, Lütfi Kırdar Kongre ve Sarayı’nda yapılacak etkinliğin açılışı, 2 Aralık’ta Aydın Teker’in koreografisinde düzenlenen “aKabı” adlı performansla başlayacak.

Farklı sanatların izlenebilmesi için bu yıl daha çok bölge odaklı bir strateji izleyen CI, açtığı ‘Yeni Ufuklar” adlı bölümüyle her yıl farklı bir ülkeye yer verecek. İlk konuk ülke ise “Suriye”.

Yerli ve yabancı birçok sanatçının resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, video art, dijital sanat yapıtının yer aldığı etkinlikte aralarında İKSV, Akbank Sanat, Sakıp Sabancı Müzesi, Pera Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin de bulunduğu 12 kuruluş da kendilerini tanıtacak.

Berlin ve İstanbul’un kardeş şehir ilanının 20. yılı kapsamında, Berlin Senatosu’nun desteği ile Berlin’den gelen 6 galeriden sanatçıların eserleri de özel bir bölümde sergilenecek.

Bu yıl ayrıca çocuklar için özel bir alan ve onları güncel örnekleri ile buluşturacak bir eğitim programı da yapılacak. Önceki yıllardan daha büyük bir katılımın planlandığı etkinlikte sanatçıların ve sanat galerilerinin yanı sıra sanat yayınlarına da yer verilecek. CI, ayrıca 2008’de başlattığı “Dialogues” adlı “Kozmopolitlik” temalı konferans dizisinin ikincisini Berlin’de, üçüncüsünü ise baharda New York’ta gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler