"KKTC delikanlı bir cumhuriyet"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), 26 yaşında "delikanlı, genç bir cumhuriyet" olduğunu belirterek, 26. yıla armağan olarak Türkiye'den KKTC'ye deniz altından su taşıma projesinin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 12:37
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin 26. yıl kutlamalarına katılmak üzere adada bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Eroğlu, kabuldeki açıklamasında, KKTC'nin önemli gününde Türk hükümetinin temsilcilerini aralarında görmenin kendilerine güç ve moral verdiğini ifade ederek, ziyaret sırasında KKTC'yi ilgilendiren konuları da ele alma imkanı bulacaklarını kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek'in Türkiye'de önemli sorumlulukları bulunduğunu, KKTC'nin ekonomik sorunlarını da omuzladığını ve kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Eroğlu, Bakan Çiçek'e destekleri için teşekkür etti.

Çiçek de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin selamını getirdiğini belirterek, "Bu bayram hepimizin bayramı" dedi.

KKTC devletinin ilanından bu yana 26 yıl geçtiğine işaret eden Çiçek, "Demek ki burada delikanlı bir cumhuriyet var artık. Zor kısım geride kalmış" diye konuştu. 26 yılda güzel işler olduğunu, bunun en başında bir devlet kurulmasının geldiğini kaydeden Çiçek, 26 yıldır işleyen bir demokrasi ve devlet bulunduğunu, bunun en büyük kazanım olduğunu vurguladı.
 

Su pojesi ihale aşamasında

Kıbrıs Türklerinin mutluluğu ve refahı için bütün çabaları desteklediklerini anlatan Çiçek, KKTC Başbakanı Eroğlu'nun son Ankara ziyaretinde önemli bir karar alındığını anımsatarak adanın su sorununa dikkati çekti.

Türkiye ile imkanların birleştirilmesi gereği üzerinde duran Çiçek, Akdeniz'in altından KKTC'ye borularla su taşıma projesinin tamamlanacağını, Bakanlar Kurulu'nun bu konuda karar aldığını, bütçenin ayrıldığını ve Dragon Çayından KKTC'ye su taşınması için ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Bakan Çiçek, yıl sonuna kadar ihalenin bitirilerek, temeli 2010 yılı başında Eroğlu ile birlikte atma arzusunu dile getirerek, "Böylece 26. yıla armağan olarak böyle bir su projesini de gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Cemil Çiçek, Kıbrıs Türklerine uygulanan, insanlık tarihinde çok az görülen tecrit politikasının vicdan sınırlarını zorladığını belirterek, bunun sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs müzakere sürecinin başarıya ulaşmasını samimi bir şekilde arzu ettiklerini, başarılı sonuç için Rum tarafının da çözüm arzu etmesi ve adadaki gerçekleri görmesi gerektiğini kaydeden Çiçek, Kıbrıs müzakerelerinin sonsuza kadar devam edemeyeceğini, Kıbrıs Türklerinin geleceğinin bir belirsizliğe bırakılamayacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler