Çiğli Belediye Başkanı Bulut yaşamını yitirdi

İzmir Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut, durumunun ağırlaşması üzerine İstanbul'da kaldırılıp yoğun bakıma alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 14.11.2009 - 19:42
Abone Ol google-news

Hürriyet'in haberine göre; uzun süredir mücadele ettiği akciğer kanserini yenen, ardından karaciğer ve kolon kanseriyle mücadele edip sağlığına kavuşan Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, son seçimlerde 2'nci kez Çiğli'de başkanlığa seçildi. Ancak ikinci dönemde makamına fazla gelemeyen ve tedavisi İzmir'de devam eden Bulut, geçtiğimiz hafta sağlık kontrolü için gittiği İstanbul'da, dün gece fenalaştı. Karaciğer kanseri rahatsızlığıyla Florence Nightingale Şişli Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Bulut, hastanenin yoğun bakım servisine alındı. Durumu ağırlaşan Bulut, bugün saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Başkan Bulut'un sağlık durumunu haber alarak İstanbul'a hareket eden ailesi, CHP'liler ve Belediye Meclis üyeleri, ölüm haberini alınca yasa boğuldu.

Başkan, bir çok kez ölümü yendi

Yaşamı boyunca birçok kez ölümle karşı karşıya gelen ve ölüm-kalım mücadelesini birçok kez kazanan Ensari Bulut'un, daha 6 yaşında yakalandığı bir hastalık nedeniyle vücudunu yaralar sarmış ve doktorların ‘yaşaması mümkün değil’ demesine karşın doğal yöntemlerle bu hastalıktan kurtulmuştu.

24 yaşında başına gelen bir diğer olayda, Diyarbakır'da yolda yürürken, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun omzuna isabet etmesi üzerine hastaneye kaldırılan Bulut, bir süre yoğun bakımda kalmış ve ayağa kalkmayı başarmıştı.

Öldü diye morga kaldırılmıştı

Başkan Bulut'un başına gelen en ilginç olay ise 30 yaşında Gaziemir'de geçirdiği trafik kazası sonucu ‘Öldü’ denilerek morga yollanmasıydı. Yolda yaşam fonksiyonları çalışmaya başlayan Bulut, birçok ağır ameliyat geçirmiş ve aylar süren tedavinin ardından sağlığına kavuşmuştu.
36 yaşına geldiğinde, akciğer kanserine yakalanan Bulut, doktorların bir kez daha ‘yaşama şansı az’ demesine karşın bir mucizeyi daha başararak aylar süren tedaviler sonucunda kanseri yenmişti.

47 yaşında ise bağırsak kanseri olmuş, bunu da yenmişti. 2005 yılında bu sefer Karaciğer kanseriyle mücadele etmeye başlayan Bulut, ameliyat ve sonrasındaki yaşama azmiyle tedavisine devam ediyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon