"Yeni krizler çıkabilir"

ABD Başkanı Barack Obama, dünya ekonomisinin düzelme sürecine girdiğini belirterek, ''ancak dünya ekonomisindeki dengesizliklerin giderilmesini amaçlayan politikaların başarısız olması durumunda yeni krizlerin çıkabileceği'' uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 07:10
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, Asya ziyareti kapsamında gittiği Singapur'da düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği forumundan önce yaptığı açıklamada, ''dünya genelinde ekonomiler tekrar büyümeye başladı. Düzelme yolundayız. Ancak geçmek üzere olan krize de yol açan ani yükseliş ve düşüşlerin bulunduğu döngüye tekrar dönemeyiz'' dedi.

Dünya genelinde ekonomilerde dengesizliğe yol açan politikaların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Obama, ''aynı şeyi yaparsak, krizden krize yuvarlanırız. Bu son kriz, zaten vatandaşlarımız, işimiz ve hükümetlerimiz için yıkıcı sonuçlara yol açtı'' diye konuştu.
Obama, açıklamasında, ülkesinde uzun süreli bütçe açığını azaltmak için gerekli adımları atacaklarını da kaydetti.

Singapur'da bugün Obama ile bölge ülkelerinin liderlerinin katılımıyla Asya-Pasifik Emonomik İşbirliği forumu, daha sonra da ABD-ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) zirvesi yapılacak.
ABD-ASEAN toplantısında Myanmar yönetimine yönelik olarak ''ülkede gelecek yıl yapılacak seçimlerin özgür, adil ve şeffaf yapılması, siyasi tutukluların serbest bırakılması'' çağrısının da yer alacağı ortak bir bildirinin kabul edilmesi öngörülüyor.

Obama'nın Singapur'da Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medyedev ile ikili bir görüşme yapması ve ayrıca ortak toplantılara katılmaları öngörülüyor. Görüşme ve toplantıların gündeminde ise silahlanmanın azaltılması, İran'ın nükleer programı ve Afganistan'daki gelişmeler yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler