Öğretmenler için kurban bayramı araştırması

Türk Eğitim-Sen, Kurban Bayramı için eğitim çalışanlarının masraflarının ne olduğunu ortaya koymak için bir araştırma yaptı.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 11:59
Abone Ol google-news

Araştırmaya göre, ''Kurbanlık alabilmesi için göreve yeni başlayan bir öğretmenin en az 8 gün 6 saat, en fazla 14 gün 11 saat çalışması, 9/1 derecedeki bir öğretmenin ise maaşının en az yüzde 20'sini harcaması'' gerekiyor.

Bir öğretmenin kendisine, eşine ve çocuğuna yapacağı bayram alışverişi masrafının ortalama 830 TL olduğunun belirlendiği araştırma, bu durumda bir öğretmenin maaşının ortalama yüzde 57'sini; araştırma görevlisinin maaşının ortalama yüzde 49'unu; en düşük derecedeki bir hizmetli maaşının ortalama yüzde 68'ini, bir profesör de maaşının ortalama yüzde 23'ünü bayram alışverişine ayırması gerektiğini ortaya çıkardı. Bir memurun 5 yıldızlı bir otelde bayram tatili yapması için ise 41 gün ile 66 gün arasında çalışması gerektiği belirlendi.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Kurbanlıklar bu yıl el yakmaktadır. Eğitim çalışanlarının kurban masrafını karşılayabilmesi bu yıl çok kolay olmayacaktır. Hayat şartlarının giderek pahalandığı, zamların ard arda yapıldığı bir dönemde, siyasi iradenin insaflı, vicdanlı davranması gerekmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak, ekonomik krizin de etkileri göz önüne alındığında eğitim çalışanlarına kurban bayramında bir maaş tutarında ikramiye verilmesini talep ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler