"İktidar çamur atıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ''İktidar sürüklendiği bataklıktan çıkmaya çalışıyor, çıkarken de o çamuru bizlere atmaya kalkıyor'' dedi.

Yayınlanma: 15.11.2009 - 14:27
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Güney Park Projesi kapsamındaki Çankaya Sancak Mahallesi 15. Cadde 902 parselde projeden etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bu arazide 4 yıl önce proje başlatıldığını, belediyenin arazide hissesi olan vatandaşlarbazı taahhütlerde bulunduğunu, ancak yerine getirmediğini savunan Ateş, ''Bu vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dolandırılmış mağdurlardır'' dedi. Bunun ilk kez yaşanan ve asla kabul edilemez bir durum olduğunu savunan Ateş, yetkililerin vatandaşların sorunlarına kulaklarını tıkadıklarını iddia etti.

Son günlerde bazı kişilerin yurttaşlara''hakkınızı alamadınız, bize devredin'' diyerek değerinin altında tekliflerde bulunduklarını ileri süren Ateş, bunun da yeni bir dolandırıcılık şekli olduğunu söyledi. Ateş, yurttaşların mağduriyeti sona erdirilmezse ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını da bildirdi.

Yurttaşlarda yaşadıklarını ve konuya ilişkin tepkilerini basın mensuplarına aktardı.

 

Onur Öymen'in sözleri

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yaptığı konuşmayı onaylayıp onaylamadığının sorulması üzerine, Öymen'in sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek, Öymen'in sözlerinden dolayı incinen yurttaşlardan özür dilediğini söyledi. Konunun CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda da gündeme geldiğini belirten Ateş, şunları kaydetti:
''Orada da Genel Başkanımız bu örneğin doğru olmadığını söyledi. Onur Bey de kamuoyundan ve incittiği vatandaşlarımızdan özür diledi. Şimdi Sayın Başbakan diyor ki 'muhalefet partileri şehit kanı dökülmemesinden rahatsızlar, cenazelerin gelmemesinden rahatsızlar' Bunu kim diyor? Başbakan diyor. Bu Başbakan'ın şehitlerimize 'kelle' dediğini Türk yargı sistemi, mahkemelerimiz kayda geçirdi. Şimdi kalkmış bunun üzerinde siyaset yapmaya kalkıyor. O nedenle bunu kamuoyuna sunulduğu şekilde de tasvip etmemiz söz konusu değil, Sayın Onur Öymen de bu konuda özür de diledi. İktidar sürüklendiği bataklıktan çıkmaya çalışıyor, çıkarken de o çamuru bizlere atmaya kalkıyor. Bizim bu konudaki tavrımız net.''

Ateş, Öymen'in sözlerine yönelik tepkinin aşılması için CHP'nin herhangi bir şey yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu yanıtlarken de demokratik tepkilerin dile getirilmesini saygıyla karşıladıklarını söyledi. Tunceli'nin CHP'den, CHP'nin de Tunceli'den bir şüphesi olamayacağını kaydeden Ateş, gönül kırgınlığı yaşanmayacağına inandığını belirtti.

TBMM'de ''Kürt Açılımı'' konusunun görüşmelerinde CHP'nin pankartlı protestosu hatırlatılarak, olası bir uyarı cezasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Ateş, ''arkadaşlarının demokratik tepkilerini dile getirdiklerini'' öne sürdü. Başbakan'ın tavrıyla yürüyen bir Meclis'in düşünülemeyeceğini söyleyen Ateş, ''Kim rahatsız olmuş? Sayın Başbakan rahatsız olmuş. Sayın Başbakan ağzına yakışmayan ifadelerle Meclis Başkanı'nı azarlamıştır. Türkiye bunun üzerine gitmelidir'' dedi.

 

Emekli-Sen'in açlık grevine destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş daha sonra DİSK'e bağlı Emekli-Sen'i ziyaret ederek, sendika üyelerince dün başlatılan açlık grevine destek verdi.

Ateş, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin kendi tabanlarının talep ve haklarını kamuoyuna sunabildiği oranda demokrasinin sağlıklı işlediğini belirterek, ''Maalesef Türkiye'de uzun süredir sivil toplum örgütlerinin üzerinde bir baskı, bir sindirme ve bir korku var. Hükümet, suskun bir toplumla Türkiye'yi yönetme çabasıyla çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.

CHP olarak 2009 bütçesi görüşülürken tavırlarının belirli olduğunu vurgulayan Ateş, ''Şimdi görüşülmekte olan 2010 bütçesi için de aynı tavrımızı ortaya koyuyoruz. Emekliler bir ülkenin kalkınmasına hayatıyla katkı koyan toplumun en önemli kesimidir. Bugün 72 milyonluk Türkiye'de 9 milyonu bulan kesimi emekliler oluşturmaktadır. Oysa, emeklilere uygun görülen, reva görülen oran yüzde 1.83'tür. Dünyanın hangi hassas terazisi ile nasıl ölçtüler? Nasıl tarttılar?'' diye konuştu.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de taleplerini ilgili yerlere iletmek üzere 22 Ekimde başlattıkları imza kampanyasının sürdüğünü ifade ederek, ''Sorunlarımızı gündeme taşımak amacıyla dün başlattığımız açlık grevi 18 Kasım'da sona erecek. Aynı gün TBMM'ye yürüyerek topladığımız imzaları siyasi partilerin grup başkanvekillerine teslim edeceğiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler