AKP'den açılım kitapçığı

Hükümetin "Kürt açılımı" çerçevesinde hazırladığı kitapçık parti teşkilatlarına "analar ağlamasın" başlığıyla anlatılacak.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

Hükümet, 20 Kasım Cuma günü AKP Genel Merkez Binası'nda genişletilmiş il başkanları toplantısını yapacak. Burada il başkanlarına "açılımı" teşkilatlara anlatmak için nasıl bir strateji izleyecekleri anlatılacak.

AKP'nin, açılımı anlatmak için hazırladığı yaklaşık 20 bin kitapçığı da yine il başkanlarına teşkilatlara dağıtmak üzere verilecek.


Kitapçıkta Erdoğan'ın kaleme aldığı duygusal metin yer alacak

AKP'nin teşkilatlara dağıtılmak üzere hazırlanan kitapçığının başlığı "analar ağlamasın" olacak. Kitapçığın ilk sayfasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı duygusal bir metin yer alacak. Erdoğan, "analar ağlamasın" derken sadece şehit annelerini kast etmeyecek. Güneydoğulu anneye de "hasret bitsin" mesajını verecek.

Erdoğan'ın, kitapçığın ilk sayfasında yer alacak metninin oldukça duygusal içerikli olduğu belirtiliyor.

Kitapçıkta "Kürt açılımı" ile ilgili gelinen süreç anlatılacak. Kısa, orta ve uzun vade de neler yapıldı, neler yapılacak satır başlıklarıyla izah edilecek.

Demokratik açılımın koordinatörlüğünü yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, bugüne kadar açılım ile ilgili ziyaret ettiği kurum ve kuruluşların yanı sıra, açıklamalarına geniş yer verilecek.


Neden Kürt açılımı?

Bu arada, Hükümetin talimatıyla, AKP Genel Merkezi'nin hazırladığı "açılım" kitapçığında; "Neden Demokratik açılım?", Neden "Milli Birlik Projesi" söylemleri de geniş geniş yorumlanacak.


"Kızılcahamam kampı bayramdan önce"

Öte yandan, AKP'nin geleneksel hale getirdiği ve uzun zamandır toplamadığı Kızılcahamam kampı, Kurban Bayramı'ndan önceki hafta sonu gerçekleşecek. Demokratik Açılımın bir "Kürt" ya da "PKK" açılımı olmadığı; ikna olmayan milletvekillerine anlatılacak.

Milletvekillerinin de açılım sürecinde söylem ve açıklamalarında dikkatli olmaları konusunda Başbakan Erdoğan tarafından uyarılacaklar.  Erdoğan'ın milletvekillerine herkesten önce bu açılıma "Biz inanmalıyız" diyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon