Genç modacının Londra çıkartması

Türk modacı Osman Özdemir'ın ''Garden of Angel' koleksiyonu Anadolu'daki gelinlerin çehizlerinin oya-dantel gibi ayrıntıları içeriyor. Özdemir, koleksiyonunda kullandığı çiniden yapılmış düğmeler gibi detaylarla Anadolu'nun her türlü el sanatını tanıtmayı amaçladığını vurguladı.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 21:03
Abone Ol google-news

Genç Türk modacı Osman Özdemir Londra'da ''FaCshion'' adlı moda gösterisi çerçevesinde defile düzenledi.

2008-2009 sonbahar-kış modellerinden oluşan ''Garden of Angel'' koleksiyonunun belli başlı parçalarını diğer pek çok modacıyla ortak düzenlenen defilede tanıtan Özdemir, koleksiyonunun Anadolu'daki gelin kızların çehizlerinin oya-dantel gibi ayrıntılarını içerdiğini, bunun için pek çok Anadolu köyünü gezdiğini ifade etti.

İğne oyaları ve el işlemelerinin, canlı renklerden oluşan koleksiyonuna büyük hareket kattığını kaydeden Özdemir, koleksiyonunda renk konusunda özellikle kontrastlara yer verdiğini, ipek, saten, şifon gibi kumaşları daha kalın kadife ve kotonlarla kombine etmeyi sevdiğini ifade etti.

Eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Moda Bölümü'nde tamamlayan, daha sonra Londra Moda Koleji'nde eğitim gören Özdemir, okulunu bitirdikten sonra ünlü Türk modacı Bora Aksu ve İngiliz modacılar Ausholom Gur ve Mc Q ile çalıştığını anlattı.

Daha sonra kendi markasını yaratmak üzere çalışmalarına başladığını belirten Özdemir, koleksiyonunda kullandığı çiniden yapılmış düğmeler gibi detaylarla Anadolu'nun her türlü el sanatını tanıtmayı amaçladığını vurguladı.

Özdemir eğitimini tamamladıktan sonra bir süre birlikte çalıştığı Bora Aksu'yu çok beğendiğini ve onu örnek aldığını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler