"Türkiye'ye davet çağrısıdır"

İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı görüşmelerde rol alan İsrail eski Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Alon Liel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Suriyeli ve İsrailli uzmanların biraraya gelmesi yönündeki çağrısı için "Bu, İsrailli bir grubun Türkiye'ye gelmesi davetidir" dedi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 09:23
Abone Ol google-news

Alon Liel, Jerusalem Post tarafından yayınlanan açıklamalarında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, İsrail ile barış görüşmelerine ilişkin son açıklamalarını cesaret verici olarak nitelendirerek dolaylı görüşmelerin çöküşünden bu yana ilk defa görüşmelerin yeniden başlanması konusunda "olumlu ve anlamlı" seslerin geldiğini belirtti.

Esad'ın, Suriyeli ve İsrailli uzmanlarının buluşabileceği yönündeki sözlerini, "dolaylı görüşmelerin yeniden başlaması için zemin hazırlama girişimi olması nedeniyle önemli" olarak değerlendiren Liel, "Bu, bir İsrailli grubun, Türkiye'ye gelmesi davetidir" diye konuştu.

Liel, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerin, Türklerin, Suriye ile İsrail arasında yine aracı rolünü oynamasının zorlaştıracağını belirtirken "Ama Netanyahu'nun İsrail'in, Suriyeliler ile her yerde buluşabileceğini söylediğine göre, Türkiye'nin de, dahil olduğunu varsaymalıyız" dedi.

Bu arada, Alon Liel, Esad'ın arabulucu olarak Türkiye'yi Fransa'ya, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok yakın olduğu için" tercih ettiğini de söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler