Düşük yapan kadın yolda öldü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düşük yapıp, kan kaybı nedeniyle hastaneye kaldırılan bir kadın, ilk müdahalenin ardından başka bir hastaneye sevk edilirken yolda öldü. Ölen kadının yakınları ''hastanede kan verilemediği ve müdahalede geç kalındığı'' için hastanın hayatını kaybettiğini iddia etti.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 21:03
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düşük yapan Zinet İlçektay, kanamasının artması üzerine yakınlarınca Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edilen kadın, yolda hayatını kaybetti.

Olayın ardından ölen kadının bazı yakınları, ''hastanede kan verilemediği ve müdahalede geç kalındığı'' için hastanın hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Viranşehir'deki hastane yetkilileri ise yaklaşık 30 kilometre uzaktan getirilen hastanın, hastaneye ulaştığı sırada kalp atışlarının ''durmuş halde'' olduğunu bildirdi.

Yetkililer, ''Çok kan kaybettiği için hayati fonksiyonlarını büyük ölçüde yitiren hastaya müdahale edilerek bir ünite kan verildiğini'' kaydetti. ''Yaşama ihtimali çok az olan hastaya, ilçedeki hastanede yapılacak bir şey kalmadığı'' için Diyarbakır'a sevk edildiğini belirten yetkililer, kan kaybından hayatını kaybeden kadının cenazesinin, otopsi için morga kaldırıldığını, olayla ilgili incelemenin sürdürdüğünü ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler