Telefon dinlemeleri Meclis gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü Başbakan Erdoğan'a "Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın 6 yıl dinlendiğini söylediği Başbakan kimdir, hangi tarihlerde kimler tarafından dinlenmiştir?"diye sordu.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü Meclis Başkanlığı'na sunduğu iki ayrı soru önergesinde telefon dinlemelerini sordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde Çöllü, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek'in 'bir başbakanın 6 yıl dinlendiği'ne yönelik sözlerini gündeme getirdi.

Çöllü Erdoğan'a "Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın dinlendiğini söylediği başbakan kimdir? Hangi tarihlerde dinlenmiştir? Bu dinleme kim tarafından nasıl yapılmıştır? Bu dinlemenin yapıldığı nasıl anlaşılmıştır? Konu ile ilgili bir inceleme ya da soruşturma açılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Sorumlular hakkında ne işlem yapılmıştır? Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Yargıtay'ın santral telefonlarının dinlenmesine izin verdiği doğru mudur? Başkan Şimşek'in dinlemenin yapılamadığını açıklaması ne anlama gelmektedir? Dinleme neden yapılamamıştır? Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine TİB Başkanlığı'nda yapılan incelemede, hakim ve bilirkişilere engelleme yapılmasının gerekçesi nedir? TİB Başkanlığı, mahkeme kararı ile izin verdiği dinlemelerin, dinleme izni sınırları içinde yapılıp yapılmadığını denetlemekte midir? Telefon dinlemeleri ile korku ve tedirginliğin toplumda giderek arttığı dikkate alındığında TİB Başkanlığı'nın faaliyetlerinin incelenmesi için girişimde bulunacak mısınız?" sorularını yöneltti.


"Yargıtay'ın santralının dinlenilmesi müfettişlerce mi gündeme getirildi?"

Çöllü, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yönelttiği soru önergesinde de 'Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, adalet müfettişlerinin talebi üzerine CMK'nin 135'nci maddesi kapsamında hakim ve cumhuriyet savcılarına ait telefonlarla ilgili iletişim tespiti, dinlenilmesi ve kayda alınması yolunda mahkemece verilen kararın kanun yararına bozulması için Yargıtay'a başvurulması yönünde bir karar alınıp alınmadığı'nı sordu.

Çöllü, "Bu kararın alındığı Kurul toplantısında bulundunuz mu? Karara katıldınız mı muhalif mi kaldınız? Konu ile ilgili soruşturmayı yürüten Adalet Müfettişlerinin söz konusu kayıtları yapan İstanbul Emniyetinden 'TİB'deki kayıtların silinmesi, verilerin ayrı olarak gönderilmesi'ni istediği doğru mudur? Yargıtay'ın santralı ile ilgili iletişimin tespiti, dinlenilmesi ve kayda alınması talebi Adalet müfettişlerince mi gündeme getirilmiştir? Delilden suç ve suçluya ulaşılması gerekirken, dinlemelerle suç ve suçlular için delil elde edilmeye çalışıldığı bir döneme mi girilmiştir?" diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler