Opera günleri sona erdi

11. TÜRKSOY Opera Günleri'nin son ayağı bu akşam Girne'de yapıldı. Leyla ve Mecnun Operası'nın yazılışının 100. yılı anısına, Girne Belediyesi Amfitiyatro'da yer alan konseri Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak da izledi. 11. TÜRKSOY Opera Günleri'nin ilk ayağı, 11 Eylül'de Mersin'de yapılmıştı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 07:14
Abone Ol google-news

On farklı ülkeden 20 sanatçının yer aldığı Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Opera Günleri'nin ikinci ve son ayağı bu akşam Girne'de yapıldı.

Leyla ve Mecnun Operası'nın yazılışının 100. yılı anısına, Girne Belediyesi Amfitiyatro'da yer alan konseri Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak da izledi.

Öztoprak, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, etkinliğin bir ayağının da KKTC'de yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, TÜRKSOY'da gözlemci statüsünde yer almasına karşın KKTC'ye hiçbir zaman sadece gözlemci bir ülke muamelesi yapılmadığını vurguladı.

Halka ücretsiz verilen konser, Kültür Bakanlığı Mersin Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde, Kıbrıslı Şef Ali Hoca yönetiminde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Tataristan, KKTC, Tiva, Hakasya ve Gagavuz'dan 20 solistin katılımıyla gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler