Mersin'de Dursun Çiçek protestosu

Mersin'de bir yurttaş, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' olduğu iddia edilen belgede ''ıslak imzası'' bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in serbest bırakılmasını protesto etmek amacıyla üzerinde ''herkese eşit adalet'' yazan siyah çelengi, adliye binasının karşısına bıraktı.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

Mersin'de siyah çelenk ile adliye binası önüne gelen Oktay Avcu, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatının bulunduğunu belirten polisler tarafından binadan uzak tutulmak istendi.

Bunun üzerine adliye binası önündeki caddede basın açıklaması yapan Avcu, son gelişmelerle yargıda toplumun vicdanını huzursuz eden olumsuzlukların gün ışığına çıktığını savundu.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' olduğu iddia edilen belgede ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek'in serbest bırakmasının yargıda çifte standardın bir göstergesi olduğunu ileri süren Avcu, ''Yargının vatandaşlara ayrı, bürokratlara ayrı, askeri mensuplara ayrı muamelesini istemiyoruz. Adalet herkese eşit durmalı'' dedi.

Kendisinin daha önce yaptığı bir basın açıklaması nedeniyle ''kaçma ihtimali bulunduğu'' gerekçesiyle 44 gün cezaevinde yattığını söyleyen Avcu, adliye önüne koymak üzere yanında getirdiği çelengi, polislerin izin vermemesi üzerine binanın karşısına bıraktı.

Avcu, daha sonra Albay Çiçek ile ilgili kararı veren yargı mensupları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler