"Kılıçdaroğlu, üzüntü ve tepkileri yansıttı"

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ''Kürt Açılımı'' görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'ndaki sözleri ve ardından gelişen tepkilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 15:16
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in konuşması dolayısıyla üzülen yurttaşlardan bir çok kez özür dilediğini ifade eden CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, ''Geçmişte Dersim'de ve başka yerlerde yaşadığımız acılar var, ıstıraplar var. O günün koşullarında yaşanmış olayları, yapılan yanlışları bugün konuşmanın, tartışmanın hiçbirimize yararı yok. Herkesin duygularına, düşüncelerine, acılarına, anılarına saygı göstermek hepimizin sorumluluğudur'' dedi.

Mustafa Özyürek, Öymen'in konuşmasında, ''Atatürk'ün teröre taviz vermediğini anlatmak amacıyla Dersim olaylarına değinmesinin amacını aşan yorumlara neden olduğunu ve bu nedenle Tuncelili Alevi yurttaşların üzüntülerini, tepkilerini ifade ettiklerine'' işaret ederek, şu görüşleri dile getirdi: ''Sayın Onur Öymen üzülen, incinen yurttaşlarımızdan birçok kez özür dilemiştir. Sayın Genel Başkanımız 13 Kasım 2009 günü TBMM'de yaptığı konuşmada, 'o acıları yaşayan insanların duygularına, hassasiyetlerine saygı gösteriyorum ve onların hiçbir zaman bir siyasi çekişme konusu haline getirilmemesinin olağanüstü önem taşıdığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Artık yüzümüzü geleceğe yönelteceğiz' diyerek geçmiş acı olayların kaşınmaması, o olaylardan rencide olanların duygularına saygı gösterilmesini istemişti. Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de yaptığı açıklamalar, çevresinden kendisine iletilen üzüntü ve tepkileri yansıtmaktadır. Sayın Onur Öymen'in incinenlerden özür dilediği amacını aşan ifadesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından haksız ve insafsız şekilde yorumlanmasını kabul edemeyiz. Recep Tayyip Erdoğan ne kadar uğraşırsa uğraşsın Alevi ve Kürt yurttaşlarımızla CHP arasına giremeyecektir. Halkımız, CHP'nin özellikle Alevi yurttaşlarımız başta olmaz üzere tüm yurttaşlarımıza saygı ve sevgi ile yaklaştığını bilmektedir. Partimizi yıpratmaya dönük maksatlı yorumlara itibar etmemektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler