Uçağın inişinde tehlike yaşadığı iddiası

Adana Valisi İlhan Atış, THY uçağının havalimanına inişi sırasında, pistte temizlik aracı bulunduğu ve bunun tehlike yaratığı yönündeki iddiaların araştırıldığını, olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 17:33
Abone Ol google-news

Adana Valisi İlhan Atış, internetteki bazı haber sitelerinde, İstanbul-Hatay seferini yapan TK-490 sefer sayılı uçağın 29 Ekim'de kötü hava koşulları nedeniyle Adana Havalimanı'na inişi sırasında, pistteki lastik temizleme aracının tehlike yarattığı ve ''Adana'da faciadan dönüldü'' şeklindeki haberler üzerine olayın araştırıldığını söyledi.

Olayla ilgili inceleme başlattıklarını ifade eden Atış, ''İddialar araştırılıyor. İniş sırasında temizlik aracının piste bıraktığı izin göz yanılgısına neden olduğunu düşünüyoruz. Bize göre makine değil makinenin bıraktığı izler var. Bu durum inceleme sonunda ortaya çıkacaktır'' dedi. Haberde 109 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçağın pistteki temizlik aracı nedeniyle tehlike atlattığı ve ilk denemede pas geçtiği ve ardından iniş yaptığı ileri sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler