GS'den sert açıklama

Galatasaray Kulübü, Beko Basketbol Ligi'nde dünkü Fenerbahçe Ülker maçının normal süresinin bitiminin ardından yaşanan olayların, Fenerbahçeli bir bayan taraftarın, Galatasaraylı taraftarları fiili hareketleriyle tahrik etmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 19:10
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, maçın, iki takımın gösterdiği müthiş mücadele ve 8 bini aşkın taraftarın muhteşem desteğiyle bir basketbol şöleni biçiminde geçtiği belirtilerek, ''Fakat karşılaşmanın normal süresinin bitimiyle, Fenerbahçe Ülker bençinin arkasında oturan ve misafir takımın taraftarı olduğu anlaşılan bir kadın seyircinin, taraftarımızı fiili hareketleriyle tahrik etmesi sonucunda istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Bir Fenerbahçe Ülker oyuncusu da salon içi koltuklarda yer alan bir taraftarımızı yumruklamıştır. Söz konusu bütün fiiller, gerek yazılı, gerek görsel medyaya yansımış bulunmaktadır'' denildi.

Saha içi olayların engellenmesi ve özellikle konuk takım yönetici ve sporcularının zarar görmemesi için Galatasaray Kulübü'nün başkan, yönetici ve sporcularının azami özen gösterdiği ve taraftarın tahriklere daha fazla kapılmamasıyla olayların büyümesinin engellendiği dile getirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Fenerbahçeli 22 numaralı sporcu ise olayların yatışmasından sonra salonu terkederken bir seyircimizi yumruklayarak, yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Şu bilinmelidir ki, bu olayların benzerleri ne yazık ki Türkiye'de birçok spor karşılaşmasında yaşanmaktadır. Yaşananların nedenlerinden çok sonuçlarıyla ilgilenmek büyük resmi gizlemekte ve bu tür olayların önüne geçilmesine engel olmaktadır. Galatasaray Kulübü olarak şiddete ve küfüre karşı olan duruşumuzu aynı şekilde sürdürmekteyiz. Benzer olayların spor alanlarında tekrarlanmaması için tüm mercilerle birlikte samimi bir gayret içinde çalışmaya hazır olduğumuzu defalarca beyan etmiş bulunmaktayız. Bizim bu türden beyanlarımız tamamen samimi olup, olaylar karşısında gösterilen ve durumu kurtarma amaçlı davranışlar değildir. Bize, taraflı olmamamız konusunda akıl öğretme gafletine düşenlerin, henüz 1 hafta önce kendi televizyonlarında kulübümüz aleyhinde edilen sinkaflı küfürlere hala bir tepki ortaya koymadığı ve sadece kendi internet sitesinde haberi dışarıya sızdıranların kimler olduğunu aramakla meşgul olduğu spor kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü, çok daha vahim olayların yaşandığı geçen seneki play-off final maçında Efes Pilsen koçu ve oyuncularının maruz kaldığı elim olayları unutmuş ya da hiç olmamış gibi göstermeye çalışarak, bu olayların önlenmesi konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha tüm Türkiye'ye göstermiştir''

Olaylarla ilgili, tahrik edici davranışlarda bulunanların ve olaylara karışanların belirlenerek haklarında gerekli işlemlerin yapılması konusunda kararlı olunduğu vurgulanan Galatasaray Kulübü açıklamasında, ''Sporcu davranışı olması olanaksız olan, tribündeki seyirciye yumruk sallayan sporcu için Fenerbahçe Kulübü'nün nasıl bir davranış içinde olacağını da merakla beklemekteyiz. Kısaca, şiddet ve küfüre karşı olduğunu beyan ederek pozisyon kazanma gayretinde olan Fenerbahçe Kulübü yönetiminden, samimiyetlerini ortaya koymak adına, ilk olarak kendi televiyonlarının bir programında Galatasaray'a edilen sinkaflı küfür için, edenleri kınamalarını, ikinci olarak kendi bençlerinin arkasında oturan ve kafilelerinin içinde bulunan kışkırtıcı kadın seyircinin kimliğini tespit etmelerini ve tribünde seyircimizi yumruklayan oyuncularına gerekli cezayı vermelerini talep ediyoruz'' ifadeleri yer aldı.

Olayların ve spekülasyonların, Galatasaray Cafe Crown'ın sahada gösterdiği müthiş mücadele sonucu aldığı haklı galibiyeti gölgeleyemeyeceği vurgulanan açıklamada, Galatasaray ruhunu son saniyeye dek sergiledikleri için oyunculara ve takıma desteklerinden dolayı taraftarlara teşekkür edildi. Bu arada, taraftarlardan, ''Kaybetmeyi bilmeyen rakiplerden gelecek kışkırtmalar'' konusunda daha dikkatli olmaları istendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler