İmralı'ya 5 mahkum

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi'ne, 5 mahkumun gönderildiği bildirildi.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hakkı Alkan, Hasbi Aydemir ve Bayram Kaymaz adlı mahkumların, saat 04.00 sıralarında cezaevi nakil aracıyla İmralı ile irtibatın sağlandığı Mudanya'ya getirildikleri, daha sonra askeri bir gemiyle adaya götürüldükleri öğrenildi.

Mahkumların İmralı'ya nakilleri sırasında irtibat noktasının çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi.

 

Bayram Kaymaz ömür boyu hapse mahkum

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi'ne gönderilen mahkumlardan Bayram Kaymaz'ın, İzmir'de terör örgütü içinde 3 kişi öldürdüğü iddiasıyla yargılanarak hüküm giydiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden İmralı'ya sevk edilen Mardin Savur doğumlu Bayram Kaymaz (38), 1995'te tutuklandı.

Terör örgütü PKK üyesi Kaymaz'ın, ''ajanlık yaptıkları'' gerekçesiyle, örgüt üyeleri Ahmo Özdemir, Abdülaziz Çoban ve Abdullah Çoban'ın öldürülmesi suçundan yargılandığı, idam cezasına çarptırıldığı, bu cezanın daha sonra müebbet hapse dönüştürüldüğü bildirildi.

Terör örgütü elebaşının Türkiye'ye getirilmesi sırasında cezaevinde kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtilen Kaymaz'ın, belden aşağısının felçli olduğu belirtildi.

Kaymaz'ın, Türkiye aleyhine, ''adil yargılanmadığı'' iddiasıyla AİHM'e başvurduğu kaydedildi.
İmralı'ya gönderilen mahkumlardan Şeyhmuz Poyraz'ın da bir süre İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde yattığı, daha sonra Bolu F Tipi Cezaevi'ne naklinin yapıldığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler