Basın kartı sahiplerine indirim

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) girişimleriyle bazı kuruluşlar basın kartı sahiplerine bazı kolaylıklar sağlandı.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden (BYEGM) yapılan yazılı açıklamada, basın kartı sahibi gazetecilerin bazı özel kuruluşların hizmetlerinden indirimli olarak yararlanabileceği ifade edildi. Bu kapsamda, 20 Kasım'dan itibaren başlayacak uygulamanın geçerli olacağı kuruluşlar ile indirim oranları şöyle:
''Metro Turizm (yüzde 50), Ulusoy Turizm (yüzde 25), Kontur Turizm (yüzde 20), Sarar Giyim (yüzde 30), Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg (yüzde 6,5), Lale Restoran ve Düğün Salonları (yüzde 20), Makro Birlik Sigorta (yüzde 20), Ekol Giyim (yüzde 10), Misafir Mobilya (yüzde 10) ve Kiğılı Giyim (yüzde 5).''

Uygulamadan yararlanmak isteyen gazetecilerin, BYEGM koordinasyonunda Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen basın kartlarını ibraz ederek, bu kuruluşlardan alışveriş yapabileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, Türkiye genelinde 11 bini aşkın basın kartı sahibi medya çalışanı bulunduğunu belirterek, gazetecilerin çalışmalarına yardımcı olmak ve hayat şartlarının iyileşmesine katkı sağlamak amacıyla bu girişimlerin yapıldığını ifade etti.

Gazetecilerin toplumu bilgilendirme görevini yerine getirdiğini, kamu ve özel sektörle devamlı temas halinde olduğunu anlatan Melek, şunları kaydetti:
''Çeşitli firmalarla görüşmelerimiz sürdürüyoruz. Basın kartının işlevini artırmak için gazeteci ve basın meslek kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içinde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Özellikle yerel medya mensubu gazetecilerin talepleri doğrultusunda 2001 yılı sonunda basın kartlı gazetecilerin kaybettiği haklarının geri kazanılması için Genel Müdürlük olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler