Diyarbakır'da patlama: 1 ölü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Hükümet Konağı'nın kazan dairesinde meydana gelen patlamada, 1 kişi öldü, ikisi ağır 25 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Patlamada İrfan Yıldız yaşamını yitirirken, ikisi ağır 25 kişi yaralandı. Yaralılar, Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumu ağır olan yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yetkililer, patlamanın kazan dairesindeki onarım çalışması sırasında kullanılan oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdiler.

Öte yandan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Patlama nedeniyle çevredeki binalarda hasar oluştu.

 

Patlama nedeni: Oksijen tüpü

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Silvan Hükümet Konağı'ndaki patlamayla ilgili olarak, ''İlk belirlemelere göre olay, oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana gelmiştir. Yaralılardan 2'si daha iyi bakım gerektirdiği için Diyarbakır'a sevk edildi'' dedi.

Mutlu, beraberinde Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Mutlu, burada yaptığı açıklamada, patlamada 1 personelin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığını belirtti.

Patlamanın, kalorifer kazanında kışlık bakım yapılırken meydana geldiğini kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:
''İlk belirlemelere göre olay, oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana gelmiştir. Yaralılardan 2'si daha iyi bakım gerektirdiği için Diyarbakır'a sevk edildi. Geri kalan 23 yaralının tedavisi ise burada sürüyor. Ölen personelin ailesine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Kamu hizmetlerinin verilmesi için hükümet konağının onarımını en kısa sürede tamamlayacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler