"Sarkozy, bla bla yapıyor"

Almanya'da iktidardaki Liberal Parti'nin ağır toplarından AP üyesi Jorgo Chatzimarkakis, "Sarkozy, Türkiye ile ilgili bla bla yapıyor. O zaman Türkiye ile müzakerelerin başlatılmasını imzalamayacaktı" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

AP Liberal grup üyesi Alman Jorgo Chatzimarkakis, Türkiye'nin son yıllarda gözle görülür oranda AB'yi gündeminden düşürdüğünü savunarak Türkiye AB sürecinde yaşanan sorunun Ankara'dan kaynakladığını öne sürdü.

ABHaber'e göre, Türkiye'ye yaptığı son ziyaret sırasında AB'nin Ankara'nın gündeminde olmadığını tespit ettiğini söyleyen Jorgo Chatzimarkakis, "Sorun ne Merkel nede Sarkozy'den kaynaklanıyor. Son yıllarda AB reformları istenilen düzeyde hayata geçirilmiyor.Türkiye AB reformlarına odaklanacağına sorunu dışarıda arıyor" diye konuştu.

Chatzimarkakis, "Sendikal haklar,düşünce ve ifade özgürlüğü gibi birçok reform bekliyor. AB süreci sanki unutulmuş" açıklamasında bulundu.

 

İmzalar atıldı iş işten geçti

Buna karşın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye konusundaki çıkışlarını da eleştiren Jorgo Chatzimarkakis, "Sarkozy Türkiye ile ilgili bla bla yapıyor. O zaman Türkiye ile müzakerelerin başlatılmasını imzalamayacaktı.İmzalar atıldı iş işten geçti. Türkiye AB reformlarına odaklanmalı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler