"Havanda su dövmektense..."

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, başkent Kopenhag'da 7-18 Aralık'ta toplanacak dünya iklim zirvesinde "ancak elden gelenin yapılacağını" söyledi.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 13:56
Abone Ol google-news

Geçen hafta Kopenhag iklim zirvesinden sonuç alınabileceğine dair ümitsiz açıklamalar yapan ev sahibi Danimarka'nın Başbakanı Rasmussen, "Dünya ikliminin kurtarılması için zirvede ne denli çok siyasi taahhüt sağlanabilirse o denli yasaya bağlanabilecek düzene erişilebileceğini" belirtti. Lökke Rasmussen, "Kopenhag'da havanda su dövmektense az da olsa somut sonuç almanın" peşinde olduklarını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, sanayi ürünlerinden atmosfere salınan karbondioksidin bozduğu dünya ikliminin kurtarılması için, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun gelecek yılki "ilk" önlem uygulamalarını beklemek zorunda.

Koqenhag'da 44 hükümet ve devlet başkanı, 1997 Japonya-Kyoto protokolünün yerine "somut sonuç alınabilecek" yeni yasal düzenlemenin yolunu açmaya çalışacak. Liderler arasında, eski çevre bakanı Almanya Başbakanı Angela Merkel, iklimin kurtarılması için en etkin çalışan lider.

Gelecek yaz Bonn'da ve 2010 Aralık ayında da Meksika'da "ikmale yönelik" iklim doruğu düzenlenmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler