Yasak kalktı, Suudi kadın direksiyon başına geçti

Ferrari sahibi olan ilk Suudi Arabistanlı kadın olan yarış meraklısı Aseel el-Hamad ülkesinde kadınlara trafiğe çıkma izninin verildiği gün, Fransa'daki Paul Ricard Pisti'nde Formula 1 otomobili kullandı.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 12:18
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan Motor Sporları Federasyonu'nun ilk kadın yönetim kurulu üyesi ve ilk Ferrari sahibi Suudi kadın olan Aseel el-Hamad,  ülkesindeki kadınların araç kullanmalarına karşı yasağın kalkması sonrası bir ilke imza attı.

 Renault Formula 1 Takımı'ndan yapılan açıklamaya göre, el-Hamad, sezonun 8. yarışı Fransa Grand Prix'si öncesi gerçekleşen geçit töreninde F1 otomobilinin direksiyonuna geçti.

El-Hamad, 10 yıl sonra Formula 1 takvimine dönen Fransa Grand Prix'sine ev sahipliği yapan Paul Ricard Pisti'nde, Renault'nun 2012 sezonundaki aracı E20'yi sürdü.

'GENÇ KIZLARIN MOTOR SPORLARDA YER ALDIĞINI GÖRMEYİ İPLE ÇEKİYORUM'

El-Hamad, Reuters'e yaptığı açıklamada "Bugün sadece kadınların araç kullanmaya başlayacağı yeni dönemi değil aynı zamanda Suudi Arabistan'daki motor sporlarında kadınların doğuşunu kutladığımızı düşünüyorum. Yeni kuşağın, genç kızların motor sporlarda yer aldığını görmeyi iple çekiyorum. Onların eğitim yaptığını ve bu sporu bir kariyer olarak ciddiye aldıklarını izlemek istiyorum. Nu benim en büyük başarım olacak" dedi.

El-Hamda ayrıca geçit törenininden önce 5 Haziran'da da eğitim amaçlı bir sürüş gerçekleştirdi.

İlk kez yapılan  1906'da yapılan Fransa Grand Prix'si 2008'de verdiği 10 yıl aranın sonrasında ilk kez Fransa topraklarına geri dönmüştü. 

El-Hamad'ın sürdüğü 'Lotus E20', 2012'de Abu Dabi'deki yarışta 2007 Dünya Şampiyonu Kimi Raikonen'i zafere taşımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler