Veliefendi'de en büyük yarış günü

92. Gazi Koşusu'nda 3'ü dişi toplam 21 tay şampiyonluk mücadelesi verecek. Birincilik ikramiyesi ise 1 milyon 650 bin TL.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 06:30
Veliefendi'de en büyük yarış günü
Abone Ol google-news

Her Gazi Koşusu’nda olduğu gibi bugün de Veliefendi Hipodromu’nda bir şölene daha tanıklık edeceğiz. Katılım hiç kuşkusuz yine insan seline dönüşecek. Her at sahibinin gönlünde bu koşuyu kazanmak vardır. Çünkü bu koşunun anlamı büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi 92. Gazi Koşusu, 3’ü dişi olmak üzere 21 tayın katılımıyla Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te koşulacak. Ali Muhiddin Hacıbekir’in ‘Neriman’ isimli kısrağının kazandığı 1927’deki ilk Gazi Koşusu’yla başlayan süreç, ilerleyen yıllarda 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ‘Olgo’ ve Celal Bayar’ın ‘Cap Gris Nez’ adlı safkanlarının zaferiyle devam edip günümüze kadar ulaştı. Çim pistteki 2 bin 400 metrelik koşunun birincilik ikramiyesi 1 milyon 650 bin TL olarak belirlendi. Kazanacak safkanın sahibi, birincilik ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 523 bin 350 TL alacak. Aynı zamanda tayın yetiştiricisi de olması halinde; 412 bin 500 TL yetiştiricilik primiyle toplam ikramiye 2 milyon 935 bin 850 TL’ye ulaşacak.

Favorisi yok
Gazi Koşusu’nda bugüne dek favori olarak öne çıkan bir ya da iki safkan sayardık. Bugün durum farklı. Eşit şansa sahip tam 4 at var. Bunlar; Mister Görkem, Rhythm Divine, Keremito ve Sharpa. Bu safkanların rakiplerini şöyle sıralayabilirim: Peri Lina, Hep Beraber, Ganando Solo, Distant Shining. Heyecan dorukta. Bakalım hangi safkan kazanacak? En büyük temennimiz atların ayaklarının yere düz basması.

Rekor hâlâ Bold Pilot’ta
Bu koşuda en iyi dereceyi 1996’da Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot isimli safkan 2.26.22 ile yapmıştı. Gazi Koşusu’nu en fazla kazanan jokey (9 kez) Mümin Çılgın. Yıllar önce emekliye ayrılan Çılgın’ın bu rekorunun kırılması uzun bir zaman alacak gibi görünüyor. Bir hatırlatma; jokey Ahmet Çelik Gazi Koşusu’nu, 2016’da Graystrom’la, 2017’de Piano Sonata ile kazanmıştı. Gazi’nin yanı sıra yarış programının içinde İstiklal Savaşı, Ali Rıza Bey, Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Anafartalar ve Kadın Binici Dostluk Kupası Koşuları da yer alıyor.

Yıldızlarla kahvaltı
Gazi Koşusu öncesinde, katılımcı safkanların sahipleri, antrenörleri, jokeyleri ve medya mensupları “Yıldızlarla Kahvaltı” organizasyonunda dün bir araya geldi. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, at sahipleri ve jokeylere başarı dileğinde bulundu. TJK, 92. Gazi Koşusu için İstanbullu yarışseverlerin Veliefendi Hipodromu’na ulaşımını kolaylaştırmak için 11.00-18.00 saatleri arasında Merter metro istasyonu İspark otoparkı ile Kazlıçeşme Marmaray durağından ring seferler düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler