'Hep Beraber' Ahmet

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927’den bu yana aralıksız düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 92.’si yine nefesleri kesti.

Yayınlanma: 02.07.2018 - 06:30
Abone Ol google-news

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927’den bu yana aralıksız düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 92.’si yine nefesleri kesti. Her yıl bu koşu için Veliefendi’de insan seli yaşanır. Dün de aynısı oldu. Hipodroma girişler erken saatte başladı. Küçük, büyük ayırt etmeksizin birçok etkinlik gerçekleşti. Yarışsever kuponlarını doldururken düşünceliydi. Çünkü bu Gazi’nin net favorisi olmamakla beraber aday sayısı da diğer yıllara göre bir o kadar fazlaydı.
Saatlerimiz 17.15’i gösterirken 21 safkan hazırdı. Startla birlikte seyircilerden alkış koptu. Sonra gözler takibe geçti. Mesafeler eridikçe heyecan tavan yaptı. Hele o son düzlüğe girildiğinde artık 7’den 70’e herkes ayaktaydı. At sahipleri ellerinde dürbünler kendilerinden geçmiş halde bağırıyorlardı safkanlarına. 600-400 arasındaki bölümde kopma göremedik. Belirgin bir üstünlük sağlayan olmamıştı. Peki ya sonrası? Ahmet Çelik’in bindiği 7 numaralı safkan ‘Hep Beraber’ son 400’den sonra liderliği aldı bırakmadı. Potaya kadar uzandı ve neredeyse kendisini zorlayan rakip çıkmadı. 92. Gazi Koşusu’nu Veysel Kahraman’ın sahibi olduğu Hep Beraber, 2.29.67’lik derecesiyle kazandı. İkinciliği 2.30.21’le ‘Distant Shining’, üçüncülüğü 2.30.29’la Mister Görkem’, dördüncülüğü 2.30.33’le Vancouver’ isimli safkan kazandı.

REKOR ÇELİK’İN
Jokey Ahmet Çelik, dünkü zaferle Gazi Koşusu’nda üst üste dördüncü şampiyonluğuna ulaştı. Dile kolay Gazi’yi 4 yıl üst üste kazanmak. Bu aynı zamanda bir rekor. Çelik, rahmetli Ekrem Kurt’u geride bırakıp Gazi Koşusu’nu üst üste en çok kazanan jokey olmayı başardı. Ahmet Çelik, 2015’de ‘Renk’, 2016’da ‘Graystorm’ ve 2017’de ‘Piano Sonata’ isimli safkanlarla Gazi Koşusu’nu kazanmıştı. Dünkü sonuç sürpriz mi sürpriz sayılır. Çünkü otoriteler Ahmet Çelik’e güvendikleri kadar Ankara’dan gelen safkan ‘Hep Beraber’e aynı oranda şans tanımıyordu. ‘Hep Beraber’in ganyanı 4.35 verdi. Yarışın 7/4 sona eren sıralı ikilisi 362 TL, sırasızı ise 164 TL olarak açıklandı. Bu rakam Gazi Koşusu’nda son yılların en büyük ikili ikramiyesi oldu.


ATA’YA ALKIŞ İSTEDİ
Kazanan safkan ‘Hep Beraber’in sahibi Veysel Kahraman Ailesi, seyisi, kadar jokey Ahmet Çelik de en mutlu olanlardan birisiydi. Ahmet artık Gazi’ye abone oldu diyebiliriz. Başarılı jokey, şampiyonluğunun ardından Veliefendi’deki yarış severlere seslenip, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal adına coşkulu bir alkış istedi. Tribündeki herkes coşkuyla Atamızı alkışladı. Çelik, Gazi zaferi için, “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, şans mı, tesadüf mü, nasıl değerlendirirseniz” dedi. At sahibi Kahraman Ailesi’nde Sanem Kahraman ise “20 yıldır bugünü bekliyorduk, tarifi mümkün değil” diye konuştu.


2.5 MİLYON TL KAZANDI
‘Hep Beraber’ Gazi Koşusu zaferiyle sahibine 2 milyon 523 bin 350 liralık ödülü de kazandırdı. Koşuda birincilik ikramiyesi 1 milyon 650 bin lira olarak belirlendi. Dereceye giren atlar için 701 bin 250 lira da yetiştiricilik primi dağıtıldı. 92. Gazi Koşusu’nu kazanan safkan ‘Hep Beraber’, sahibi Veysel Kahraman’a birincilik ikramiyesi, kaydiye ücretleriyle beraber toplam 2 milyon 523 bin 350 lira verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon