En fantastik tur

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nda tekerler cumartesi günü dönecek.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 10:40
Abone Ol google-news

Noirmoutier Adası’ndan başlayacak Tourde France’ta bisikletçiler, uçakla aktarma yapacak. Finiş Paris Champs Elysees’de.

Atlantik kıyısındaki Noirmoutier Adası’ndan başlayacak Tour de France’ta bisikletçiler, ünlü Noirmoutier Köprüsü’nden geçerek 22 gün sürecek dev mücadeleye başlayacak. Toplam 3 bin 351 km’lik yarış 29 Temmuz Pazar günü geleneksel Champs Elysees finişiyle sona erecek.


Rüzgâr yardım edecek

Tur’un ilk haftası genelde uzun ve düz etaplardan oluşurdu ancak bu yıl 3. etapta 35 km’lik bir zamana karşı yarışı var. Cholet’te geçen etapta, büyük çoğunlukla düz arazide yarışılacak. Cholet bölgesindeki rüzgâr, sıkı bir formasyon oluşturmaya çalışan takımların işini zorlaştırabilir. Bu etap, Froome ve takımı Team Sky’a rakiplerle arasını açma fırsatını verebilir.



Ekstra tırmanışlar

Yan rüzgârların tehdidi ve takımca zamana karşı yarış olması ilk haftayı normalden daha heyecanlı bir hale getiriyor. Buna ek olarak organizatörler, ilk haftaya ekstra tırmanış ekledi. Quimper’de biten 5. etapta 10 tırmanış var. Sonraki günün etabıysa en son 2015’te rotada olan Mur de Bretagne’a 2 tırmanış içeriyor. Bu finiş bu yıl ‘yeşil mayo’ için yarışan ve 3 kez dünya şampiyonu olmuş Peter Sagan’a çok uygun gözüküyor. Çakıl zeminde bisiklet sürmek bu aralar bisikletçilikte çok moda. Anlaşılan Tour de France da bu trendi kaçırmak istememiş. 10. etap Annecy’den dağ tepesi olan Le Grand- Bornand’a uzanıyor ve orada finiş yapıyor. Etapta aynı zamanda Plateau des Glieres’e tırmanış da var. Yolun bazı kısımları taş kaplı değil. Dolayısıyla bu yol hem bisikletçiler için yorucu olacak hem de lastikler ve bisiklet için riskli. 


Gözler Alpe d’Huez’de

Alpe d’Huez’nin 21 virajı bisiklet tarihinde önemli yer tutar. Bisiklet sporunun önemli bazı isimleri, burada yarışlar kazanmıştır ve 2018 yarışında da burada bir zirve finişi olacak. Dünyanın 4 bir yanından gelen bisiklet tutkunları, günler öncesinden alana gelip parti yapmak ve yarışı izleyebilmek için kamp kuruyor. Tur’un son haftası Pireneler’de 3 zorlu dağ etabı içeriyor. 17. etap kısalığıyla dikkat çekiyor, sadece 65 km. Son zamanların en kısa etabı olmasına rağmen organizatörler, bu bölüme 3 tırmanış ve yarım km.’den fazla yokuş sığdırmış. Günün son tırmanışı, 2 bin metrede olan Col de Portet’ta gerçekleşecek.



Tourmalet son şans olabilir

Organizatörler, 2018 yarışını son etaplara kadar heyecanlı olacak şekilde düzenledi. Son dağ etabı Col de Aspin, Col du Tourmalet ve Col de l’Aubisque’i de içeren 19. etap olacak. Tourmalet tırmanışı artık yarış için bir klasik, 85 kez rota içerisinde yer almış. Burası için tırmanışçıların son şansı diyebiliriz. Çünkü bir sonraki etapta zamana karşı yarışılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler