Tarihi maçta rekor üstüne rekor

Wimbledon yarıfinalindeki Anderson-Isner karşılaşması 'grand slam'ler tarihinin en uzun ikinci mücadelesi oldu; aynı zamanda Wimbledon tarihindeki en uzun yarıfinal, tek günde tamamlanan en uzun karşılaşma ve merkez kortta oynanan en uzun mücadele olarak da kayıtlara geçti

Yayınlanma: 14.07.2018 - 18:11
Tarihi maçta rekor üstüne rekor
Abone Ol google-news

Wimbledon yarıfinalinde cuma günü oynanan ve 6 saat 35 dakika süren Kevin Anderson-John Isner mücadelesi, ‘grand slam’ler tarihinde en uzun süren ikinci karşılaşma oldu. Tarihi maçta Anderson, rakibini beşinci sette 26-24 mağlup ederek zafere ulaştı. Bu mücadele aynı zamanda Wimbledon tarihindeki en uzun yarıfinal, tek günde tamamlanan en uzun karşılaşma ve merkez kortta oynanan en uzun mücadele olarak kayıtlara geçti.

Isner’ın kaderi
Anderson’a yaklaşık 6 buçuk saat sonunda mağlup olan Isner, tarihin en uzun karşılaşmasında da boy göstermişti. 2010 Wimbledon ilk turunda Nicolas Mahut’la karşılaşan Isner, 11 saat 5 dakika süren ve 3 günde tamamlanan mücadelede 5. sette rakibini 70-68 yenerek zafere ulaşmıştı.

Anderson yorgun
Finale yükselen Güney Afrikalı Anderson, çeyrek finalde de Federer’e karşı 4 saat 13 dakikalık uzun bir mücadele vermiş ve dünya iki numarası karşısında, 5. seti 13-11 kazanarak galip gelmeyi başarmıştı. Bu iki uzun süren karşılaşmanın üzerinden 48 saat geçmeden, Nadal-Djokovic eşleşmesinin galibiyle finalde karşılaşacak Anderson’un yorgunluktan etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu.

Son sette tie-break olmalı mı?
Wimbledon’da 5. sette tie-break seti oynanmaması kuralı da bu karşılaşmanın ardından tartışılmaya başlandı. Güney Afrikalı Anderson ve ABD’li Isner da mücadele sonrası verdikleri demeçlerde mücadelelerin 5. setlerinde tie-break oynanması gerektiği konusunda hemfikir oldu.

Seyirciler tepki gösterdi
Oldukça uzun süren karşılaşma esnasında seyircilerin de tepkileri oldu. Bir izleyici, merkez kortta oynanacak bir sonraki karşılaşma olan Nadal-Djokovic maçı için, "Hadi beyler, Rafa’yı (Nadal) görmek istiyoruz" diye bağırdı.

İkinci yarıfinal bugüne sarktı
Wimbledon’ın erkeklerde ikinci yarıfinal karşılaşması olan Nadal-Djokovic mücadelesi de dün başladı. Ancak Wimbledon’daki, akşam saat 23.00’ten sonra karşılaşma oynanmayacağına dair kural sebebiyle bugüne sarkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler