Yankı Erel bundan sonraki hedefini açıkladı

Wimbledon'da gençler kategorisinde çiftlerde mücadele eden milli tenisçi Yankı Erel ve antrenörü Nika Kakulia açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 16:18
Yankı Erel bundan sonraki hedefini açıkladı
Abone Ol google-news

"Çok mutluyum"

Milli tenisçimiz, mutlu olduğunu belirterek, "Çok çalıştım. Aslında bu kadarını bende beklemiyordum. Oraya şampiyon olmak için gittim ve oldum. Çok zor maçlara çıktım. Kritik puanlarda partnerimle iyi oynamasını bildim. Kazandım ve çok mutluyum" dedi.

Hazırlık sürecine değinen Yankı Erel'in antrenörü Nika Kakulia,"Çok zor ve çok çalışarak, kupaya ulaşmak için her şeyinizi ortaya koymanız gerekiyor. Yankı da bu kupayı alabilmek için her şeyini ortaya koydu" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Hedefi Bu Kez Tekler

Geleceğe dönük hedeflerinden bahseden Erel,"Grand Slam turnuvasında çiftlerde şampiyon oldum ve ülkeme kupayı getirdim. Bundan sonraki hedefim ise teklerde şampiyon olmak. Olimpiyatlara da katılmayı hak kazandım. Orada da ülkeme madalya getirmek istiyorum" dedi.

Wimbledon genç çiftlerde Finlandiyalı rakibi Virtanen ile zafere ulaşan milli raket sözlerine şöyle devam etti:
"Çalışmadan hiçbir şey elde edemezsiniz. Ayrıca başarabileceğinize inanmanız lazım. İnandıktan sonra her şey olur. Doğru antreman, doğru taktik ve doğru kişilerle çalışmanız da çok önemli. Her şeyinizle takım olmak zorundasınız. Tek başanıza buralara gelemezsiniz"

Ailesine karşı minnettar olduğunu belirten milli raket, "Aileme ne söylesem az, onlar olmasaydı buralara gelemezdim. Ne gerekiyorsa yaptılar; her şeylerini feda ettiler. Bende onlara kupayı getirdim. Onların evlatları olduğum için gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bakandan tebrik

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon'da Yankı Erel'in partneri ile şampiyonluğa ulaşması, ülke sporumuzun geleceği adına bizlere büyük bir sevinç yaşattı. Bu başarısıyla tenis tarihinde grand slam turnuvası kazanan ilk erkek Türk tenisçi olarak da tarihe geçen milli sporcumuzun kariyer yolculuğuna daha nice başarılarla devam edeceğine yürekten inanıyorum. Yankı Erel'i ve bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyor, milletimize yaşattıkları gurur ve mutluluktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler