Serena Williams: Annelik baskısı etkiliyor

Birleşik Amerikalı tenisçi, anne olduktan sonra yaşadığı stresin kendisini sportif açıdan da zorladığını vurguladı.

Yayınlanma: 07.08.2018 - 11:39
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz hafta Johanna Konta'ya 6-1 ve 6-0'lık setlerle mağlup olarak kariyerinin en ağır yenilgisini tadan Serena Williams, annelik baskısının formunu etkilediğini söyledi.

Instagram'dan yaptığı paylaşımda bir önceki haftanın kendisi açısından kolay geçmediğini belirten Birleşik Amerikalı tenisçi, "Karşılaştığım zorlukların da ötesinde dehşet içindeydim. Genellikle iyi bir anne olamadığımı hissediyordum. Doğum sonrası duygu karmaşalarıyla ilgili bazı makaleler okumuştum. Bu durumun en iyi çözümü iletişim. Ben de hislerimi annemle, kardeşlerimle, arkadaşlarımla paylaştım ve onlar da bu tip duyguların gayet normal olduğunu söylediler. Bebeğim için yeteri kadar şey yapmadığıma dair kapıldığım hisler kesinlikle doğal." dedi.

Artık bir anne olmasına karşın tenis kariyerine ilişkin hedeflerinin değişmediğini de vurgulayan 36 yaşındaki Serena, "Çok çalışıyorum, antrenman yaptıyorum ve olabileceğim en iyi sporcu olmak için uğraşıyorum. Fakat her gün kızımla birlikte olduğumdan artık sürekli göz önünde değilim. Birçok anne buna benzer durumlar yaşamıştır: Evde kalmak veya çalışmak, çocuklarla birlikte bu dengeyi tutturmak adeta bir sanat işi. Sizler gerçek birer kahramansınız. Size şunu söyleyeyim: Eğer zor bir gün veya hafta geçiriyorsanız, sorun değil, ben de yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında kızı Alexis Olympia'yı dünyaya getirdikten sonra bu yılın başında kortlara dönen Serena Williams, bir ay önce Wimbledon'da finale yükselmiş ancak kupayı Angelique Kerber'e kaptırmıştı. Efsanevi tenisçinin ağustos ayı sonunda başlayacak ABD Açık'ta kariyerinin 24. Grand Slam şampiyonluğu için mücadele etmesi bekleniyor. Kaynak: Eurosport


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler