Süper Kupa süper takımın oldu

Zeynur Pehlivan yazdı...

Yayınlanma: 09.09.2018 - 12:47
Abone Ol google-news

Süper Kupa Süper Takımın Oldu

 

Özlemişiz hentbolu, şampiyonu ve iki güzide takımı… Öne geriye giden ayak seslerini, mis gibi kokan vaksı, tatlı sert mücadeleyi, sonuna kadar devam eden rekabeti ve havaya kaldırılan kupaları…

Özlemiştik ve nihayet geçen hafta ile hentbolumuza kavuştuk. Salonlardan ses gelmeye başladı artık. Geçen hafta kadınlar, bu hafta da erkeklerde Süper Kupa maçları oynandı. Kadınlarda Ankara Polatlı Belediyesi ve Antalya Muratpaşa Belediyesi takımları arasında oynanan Süper Kupayı bana göre sürpriz bir şekilde Antalya Muratpaşa Belediyesi takımı kazandı. Sürpriz diyorum, çünkü bana göre favori kesinlikle Polatlı Belediyesi kadın takımıydı. Sürpriz diyorum çünkü Muratpaşa Belediyesi çok genç bir kadro ile sahaya çıkmıştı.

Ama sonuçlar her zaman sizin istediğiniz gibi olmuyor. Nitekim bugün oynanan Erkekler Süper Kupa karşılaşması da ilginç bir sonuçla sonlanabilirdi.

Hentbolu takip edenler ya da hentbol camiası iyi bilir ki sahada Beşiktaş Mogaz ismi varsa başka favori yoktur. Bunu son on yıldır bizlere, hentbola, arşivlere belleten Beşiktaş Mogaz’dır. Şampiyonlar Liginde de mücadele eden tek takımımız olan Beşiktaş Mogaz son yıllarda neredeyse çıktığı her maçı kazanmıştır ve kazanmaya devam etmektedir. Sponsoru olan tek takım olarak ligimizde yer alması, Şampiyonlar Ligine yakışır yabancı ağırlıklı takım kurması, Ramazan Döne ve Tolga Özbahar gibi hentbolun en iyi oyuncularının siyah beyaz formayı giymeleri ve bu yapılanmayı her sene devam ettirmesi Beşiktaş Mogaz’ı diğer takımlardan çok üstün tutan özelliklerindendir.

Bugün de yine aynı senaryonun tekrar edeceğini bilerek seyrettik maçı. Biliyorduk ki kupanın sahibi yine Beşiktaş Mogaz olacaktı. Evet sonuçta kupanın sahibi Beşiktaş Mogaz oldu ama müthiş bir karşılaşma oldu.

Göztepe, Beşiktaş Mogaz karşısına, geçen sene ki kadrosundan çok eksikler olmasına, yepyeni ve genç bir takım oluşturmasına ve hiç yabancı oyuncusuz oynamasına rağmen, tecrübeli ve güçlü Yenilmez Armada karşısında müthiş bir oyun sergiledi. Hatta öne geçtiği dakikalar oldu.

Her zamanki Beşiktaş maçlarında olduğu gibi yine, keyifsiz, zevksiz, sonucunu bildiğimiz bir maç olacağını düşünürken Göztepe maçı hiç bırakmadı, maç baştan sona kadar kafa kafaya mücadele içinde geçti. Böyle maçların seyri de bir başka oluyor! Hiç bitsin istemiyorsun.

Hani bir iki tane şans topu Beşiktaş Mogaz’ın eline geçmese ya da Göztepe bir iki tane daha az basit hata yapsa maç neredeyse uzatmalara gidecekti ve o zaman işte maçın tadına doyum olmayacaktı.

Kazanan Beşiktaş Mogaz olduğu için ondan söz etmemek onlara ayıp olur ama bir ara sahadaki yedi Beşiktaş Mogaz’lı oyuncudan sadece bir tanesi yerliyken diğer tarafta Göztepe takımının hepsinin hüviyetlerinde T.C. yazıyorken ve bu halde bizlere keyifli bir hentbol seyrettiren Göztepe Hentbol takımı yenilse de bizlerden “Aferin!” alıyorken, maçı sonuna kadar seyredilir hale getiriyorken Göztepe’nin bu iyi taraflarını yazmamak bizlere ayıp olurdu.

Yoksa, Velüx EHF Şampiyonlar Ligi Ana Gruba kalarak bizleri Avrupa’nın büyük takımları ile tanıştıran Beşiktaş Mogaz, hentbolumuzun gurur kaynağıdır. Yoksa kalede Taner’i, sağda Ramazan’ı, pivotta Tolga’yı ve tüm takımı bir maestro gibi yöneten Pribak’ı seyretmeyi hangi hentbolsever sevmez ki! Bizim burada sözümüz, Beşiktaş Mogaz’a değil, senelerdir Türkiye Liginde Beşiktaş Mogaz’a rakip olacak takımların olmamasıdır. Böyle maçların azlığıdır. Rekabetin olmamasıdır.

Bugün burada sevindiğimiz nokta sahadaki mücadele, tüm eksikliklere rağmen mücadele, ismin büyüklüğüne bakmadan verilen mücadele ve bunun sonucunda gelen, seyirciyi ve hentbolu mutlu eden mücadeledir.

Her iki takımı da tebrik ediyorum. 60 dakika boyunca kimin galip geleceğini bilmeden seyretmek büyük keyif. Bir o takımın bir bu takımın arka arkaya gol atmalarını seyretmek büyük keyif. Bu kupa umarım Beşiktaş Mogaz için, gelecek hafta sonu başlayacak olan Şampiyonlar Ligi maçları için büyük moral olur.

Tebrikler Salonda Ekol, Beşiktaş Hentbol! Tebrikler Beşiktaş Jimnastik Kulübünün en başarılı takımı! Kupanız tüm camiaya hayırlı olsun.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler