İyi, kötü, çirkin

Sezonun son ‘Grand Slam’i ABD Açık’ta tek kadınlarda Japon Naomi Osaka şampiyon oldu.

Yayınlanma: 09.09.2018 - 22:17
İyi, kötü, çirkin
Abone Ol google-news

New York’taki ABD Açık finalinde dünya 20 numarası Osaka, 17. sıradaki ABD’li Serena Williams’ı 1 saat 19 dakikada 6-2 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenip kariyerindeki ilk ‘Grand Slam’ şampiyonluğuna imza atarken, tenis ve spor dünyasına mesajlar verdi.

Osaka, zaferinin ardından yaptığı konuşmada, gözyaşlarına hakim olamayarak “Herkesin Serena’yı desteklediğini biliyordum. Maçın böyle bitmesine üzüldüm. Herkese maçı izledikleri için teşekkür ederim” dedi. 18 ‘Grand Slam’ kazanmış Serena Williams’la oynamanın hayali olduğunu belirten Japon raket, “Bunu gerçekleştirdiğin için sana teşekkür ediyorum Serena” ifadesini kullandı. 3.8 milyon dolarlık ödülün sahibi olan Osaka’yı ilk kutlayan Williams, “Osaka iyi oynadı. Bu onun ilk Grand Slam turnuvasıydı. Kendisini tebrik ederim. Umarım burada yine oynayabilirim. Benim için zor bir yıldı” diye konuştu.

Serena sinirlendi: Hırsızsın
Williams’ın 2. sette maçın sandalye hakemi Portekizli C. Ramos’la girdiği tartışma, maça damgasını vurdu. Annelik duygusunu yaşadıktan sonra, hiç büyük turnuva kazanamamanın stresinden etkilendiği gözüken deneyimli tenisçi, antrenöründen taktik aldığı gerekçesiyle Ramos’tan uyarı aldı. Birkaç dakika sonra sayı kaybetmesine sinirlenen Serena’ya, raketini yere vurduğu için 2. kural ihlalinden 15 puan ceza verildi. Hakeme yoğun itirazlarını sürdüren Williams; Ramos’a, “Ben antrenörümden taktik almadım. Hayatımda hiç hile yapmadım. Bana bir özür borçlusun. Benden bir sayı çaldın. Bu yüzden hırsızsın” dedi. 3. kural ihlali oyun cezasına neden olduğu için 2. sette durum Osaka’nın lehine 4-3’ten 5-3’e geldi.

Seyirci yuhaladı
Williams’ı destekleyen seyirciler, hakem Ramos’u maçın sonuna dek yuhaladı. Ama tenisseverleri asıl rahatsız eden olay, kupa töreninde yaşandı. Seyircilerin hedefi haline gelen 20 yaşındaki Osaka, protestolara maruz kalınca gözyaşlarını tutamadı. Serena Williams’ın isteği sonrası genç şampiyon, seyircilerce alkışlanarak hak ettiği kutlamayı yaşadı. Osaka ayrıca tenis tarihinde bir ‘Grand Slam’ kazanan ilk Japon raket oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler