Antalya Hipodromu TBMM'nin gündeminde

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde hizmet verecek 10. hipodromun, duyurulması herkeste heyecan uyandırırken, hipodrom 2019 yarış programında da yer almadı.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 16:45
Antalya Hipodromu TBMM'nin gündeminde
Abone Ol google-news

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hizmet etmesi planlanan 10. hipodromun yapılacak olması büyük bir heyecan yaratırken hipodrom inşaatının uzun süredir bitirelememiş olması soru işaretleri bıraktı.

İhaleyi ilk alan firma; 24.07.2014 tarihinde 158.185.277,24 TL bedelle ÖZKA İNŞAAT'a verilirken gelen tepkiler üzerine ikinci ihalede daha makul bir rakama 109.418.646 TL‘ye YAPI ve YAPI İNŞAAT firmasına verildi.

Hipodrom girişindeki tabelasında yazdığı gibi 2017 yılının Nisan ayında başlayıp, 2017 yılının Aralık ayında bitmesi gerekirdi.

2017 yılında teslim edilecek hipodrom 2018 yılının yarış programında yer almasına, hatta kuponların üzerinde ismi olmasına rağmen neden bir türlü bitmedi. Açılması sürekli ertelenen ve hatta üzerine bir sürü spekülasyon yapılan hipodrom hakkında, yetkililerden bir türlü cevap gelmedi.

2019 Yarış Takviminde Yok
2019 yarış programında da Antalya'nın olmaması bu sene de hipodromun bitmeyeceği anlamına geliyor. Antalya Hipodromu'nun yarışdergisi.com'da Erkut Deliorman'ın haberine göre 2020 gibi bitmesi hedefleniyor.

Hipodrom sorununu Antalya’nın bölge sorunlarına duyarlılığı ile bilinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Cavit Arı 5 Şubat 2019 tarihinde meclise bir soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplanması istenilen sorular önergede bu şekilde sıralanmış:

  1. Antalya ve Döşemealtı için hem ekonomik, hem de istihdam açısından önemli katkı sağlayacak projenin öngörülen zamanda bitirilememesinin sebebi nedir?
  2. Gecikme ödenek yetersizliğinden mi yoksa yüklenici firmadan mı kaynaklanmaktadır?
  3. Bu gecikme ile ilgili olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?
  4. Antalya hipodromu halkımızın ve yarış severlerin hizmetine ne zaman açılacaktır?

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler