TJK’ya yer tahsisi olmadı, Samsun Hipodromu kaldı

Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK), yer tahsisi yapılmadı; Samsun’da yıllardır yapılması planlanan hipodrom ise kaldı.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 15:13
TJK’ya yer tahsisi olmadı, Samsun Hipodromu kaldı
Abone Ol google-news

Geçmişte Samsun’da güreş ve futbol kadar at yarışı da ilgi görüyordu. At yarışının temeli 1895 yılında inşa edilen “Samsun Hipodromu” ile atıldı. Hipodromda her yıl eylül ayında yapılan at yarışlarına panayırın da eklenmesiyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelenlerde oluyordu. Yaşanan kentleşme nedeniyle yıkılan “Samsun Hipodromu” Samsun’da bugün Gülsan Sanayi Sitesi ve yıkılan ve Millet Bahçesi yapılacak olan 19 Mayıs Stadyumu’nun bulunduğu alanda yer alıyordu.

Dönemin Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri Turgut Alakuş, Kasım 2016’da yaptığı açıklamasında Türkiye’de hipodrom sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “2017’de Antalya Hipodromu’nda yarışlar yapılacak. Daha sonra Samsun, Erzincan ve Konya Hipodromları için hazırlığımız var. Türkiye’ye 9 hipodrom çok az, sayıyı artıracağız” dedi. Ağustos 2017’de TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Atığ Samsun’a hipodrom yapılması planlandığını söyledi. Sadetti Atığ, “At Dünyası Dergisi”nin Ağustos sayısında hipodrom ve pistlerle ilgili olarak “Zamanla at sayısı arttıkça hipodromlar arttı. Sırasıyla Bursa, Ankara, Urfa, Elazığ, Diyarbakır ve inşaat halindeki Antalya hipodromları yapıldı. Eğer TJK varlığını devam ettirirse Samsun ve Konya’da hipodrom yapmayı planlıyor” bilgisini verdi. Aralık 2017’de ise Samsun'da yıllardır yapılması planlanan projenin resmen biteceği açıklaması yapıldı.

Samsun’da yıllardır yapılması planlanan hipodrom ile ilgili TJK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kılınç yaptığı resmi açıklamasında şunları söyledi: Samsun'a Hipodrom yapmak için resmi arazi temin çalışmalarımız devam etmekte olup, bu amaç doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Samsun ili, Tekkeköy Köyü, Selyeri mevkiindeki F36C05B Pafta, 3735v Panel sayılı taşınmazın bir bölümünün tahsisi talep edilmiştir. Tahsis işlemi gerçekleştirildikten sonra, orta vadeli yatırım planımız içerisinde değerlendirilecektir”

TJK Tekkeköy Selyeri Mevkii’nde bulunan Tarım İşletmeleri’nin arazilerinden bir bölümünü talep etti. Ancak AKSA Tarım’a kiralanan ve Milli Emlak’ın mülkiyetinde bulunan arazi ile ilgili hiçbir gelişme olmadı. Samsun Eğitim Derneği ve Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık da tarihi hipodromun Samsun’a tekrar kazandırılmasını amaçladıklarını belirterek, özellikle iktidar partisi milletvekillerinin yer tahsisi sorununu çözmelerini beklediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler