Çağdaş Türk kadınının zaferi

Eczacıbaşı Vitra, Avrupa’nın ardından dünyanın da en iyi voleybol takımı olarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı, kazanılan zaferin ‘çağdaş Türk kadınlarının’ eseri olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 11.05.2015 - 23:11
Abone Ol google-news

Türk Spor tarihine adını ‘altın’ harflerle yazdıran Eczacıbaşı VitrA, Avrupa’nın ardından Dünya’nın da en iyi takımı olarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. Büyük zaferin ‘çağdaş Türk kadınlarının’ eseri olduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı “Bu Türkiye’nin, çağdaş Türk kadınının başarısı. Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdi. Böylesine büyük bir gururun paydaşı olmak bizi çok mutlu ediyor” diyerek oyuncularına övgüler yağdırdı.

‘50 yılımızı aldı’

50 yıllık çalışmanın sonucunda gelen şampiyonlukta büyük emek olduğuna dikkat çeken Eczacıbaşı, “50 yıldır bu spora destek veriyoruz. Takım sporunun Türkiye’de gelişmesinde Eczacıbaşı’nın çorbadaki tuzu çok fazla. Bu başarılar için çok çalıştık. Her yıl üzerine bir tuğla koyarak geldik. Hiçbir şampiyonluğumuz kolay olmadı. Bu yalnızca finansal bir iş değil. Bu bir kültür işi. Hergün üzerine deneyim koyduk, geliştirdik. Bu iş bizim 50 yılımızı aldı. Gururluyuz” dedi.

Başarının kalıcı olması için daha çok çalışacaklarını ifade eden Faruk Eczacıbaşı, “Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu’ndan sonra ulaşılacak daha büyük bir başarı yok. Bundan sonra bizim için hedef en üst düzeyde kalmak. Çıtayı yükselttik ve bu seviyeyi korumamız gerekiyor. Bu büyük çalışmayı ve iyi olan takım yönetimini sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘Çok büyük emek var’

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise şampiyonluğa inandıklarını belirterek “Takım müthiş bir sezon geçirdi. Doğrusu ümidimiz yüksekti şampiyonlukta. Tabii çok büyük bir şey dünya şampiyonu olmak. Katılan takımların hepsi birbirinden iyi. Ama sonunda kazanan biz olduk. Son derece gururlu ve sevinçliyiz. Bu şampiyonluğun arkasında çok büyük emekler var. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Hak ettiğimiz yerdeyiz’

Neslihan özellikle bu sezon müzelerinde olmayan iki kupayı kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Çok mutluyuz. Hak ettiğimiz yerdeyiz. Aile gibiyiz diyeceğim ama aile içinde bile kavga çıkıyor. Bizim takımda sadece sevgi var. Daha önce kazanamadığımız iki kupayı bu sezon kazandık” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaferin mimarı

Yıldız oyuncu Neslihan Eczacıbaşı VitrA’nın zafere ulaşmasında büyük pay sahibiydi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler