Havuzda büyük kavga

G.Saray ve ENKA’lılar birbirine girdi, antrenörler havuza atladı, diskalifiye gündemde.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 21:36
Abone Ol google-news

Galatasaray ve ENKA arasındaki Gençler Türkiye Şampiyonası final maçı çıkan büyük olaylar sonrası bitime 4 saniye kala yarıda kaldı. ENKA Sadi Gülçelik Tesisleri’nde oynanan maçın son bölümüne, G.Saray 7-6 öndeyken yaşanan gerginliğe antrenörler de karıştı. Hakemler karşılaşmayı tatil ederken, federasyonun hem maç hem de şampiyonluk tescili ile ilgili olarak vereceği karar netlik kazanmadı. Yaşanan tartışma, ENKAlı oyuncunun attığı golün hakemin öncesinde düdük çaldığı gerekçesiyle iptal edilmesiyle başladı.

Ayrıca, ENKA ve G.Saray kendi tarafından olayı aktarırken, ENKA A Takım oyuncularının tribünlere gelerek G.Saraylı yöneticilerle tartıştığı bildiriliyor.

Yönetmelik: Diskalifiye

Yönetmeliğe göre oyunun içinde kavga olduğunda oyuncular diskalifiye oluyor. Ancak eğer benç suya girerek olaylara müdahil olursa o takım hükmen mağlubiyetle cezalandırılıyor. Buna göre de hükmen mağlup olan takım direkt küme düşürülüyor. Kavgada iki takımın benci de suya atladığı için ENKA ve Sarı-Kırmızılı kulübün küme düşme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Maçın hakemi konuşmadı

Bu ihtimal nedeniyle Galatasaray anlaşma taraftarıyken ENKA'nın federasyonun kararını bekleyeceği öğrenildi.  Maçın hakemlerinden biri olan Erkan Türkkan, raporu federasyona ilettiklerini ve bu konu hakkında bilgi verme yetkilerinin olmadığını söyledi.

ENKA’nın gözü federasyonda

ENKAlı bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, olaylar hakemin maç boyu verdiği kararlar sonucu yaşandı. ENKA cephesi, oyuncularının topu kaleden almaya giderken G.Saraylılar ile arasında arbede yaşandığını söylerken kendi bençlerinin G.Saray bencinden sonra suya atladığını belirtti.

Federasyonun kararını bekleyeceklerini ifade eden ENKA yetkilisi, kamera görüntülerinin izlenip kararın verileceğini belirtti ve beklentilerinin kalan 4 saniyenin tamamlanması olduğunu söyledi.

G.Saray temkinli yaklaşıyor

G.Saraylı yetkililer ise olayın aynı şekilde ENKAlı oyuncunun düdüğü duymamasıyla başladığını söyledi. Ancak Sarı - Kırmızılılara göre ‘tartışma’ topu almaya giden oyuncunun kalecilerine müdahale etmesiyle alevlendi ve önce ENKA benci suya atladı. ENKA’nın ‘tribünlerdeki gerginlik’ olarak belirttiği olayı G.Saray, havuzun kenarına atlayan birkaç kendini bilmezin ‘müdahalesi’ olduğunu kaydetti. Bunu tüm camiaya mal etmenin doğru olmadığını söyleyen G.Saray tarafı olayı çok fazla büyütme taraftarı değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler