Brezilya Fransa'dan istihbarat desteği istedi

2016 Rio Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Brezilya, oyunlar öncesi güvenlik endişesiyle Fransa ile istihbarat alışverişinde bulunma kararı aldı.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 14:01
Abone Ol google-news

Gelecek yıl 5-21 Ağustos'ta olimpiyat oyunlarının düzenleneceği Brezilya'da, Fransa'da yaşanan terör olaylarının ardından güvenlik endişesi arttı. Ülke basınında yer alan haberlerde, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira'nın olimpiyatlar öncesi terör konusunda istihbarat alışverişinde bulunmak için anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Bakan Fabius'un Fransız istihbaratının bilgi ve tecrübelerini paylaşmak için kendilerine öneride bulunduğunu aktaran Vieira, Brezilya hükümetinin bu öneriyi olumlu karşıladığını ifade etti.

Rio de Janeiro eyaleti güvenlik sorumlusu Jose Mariano Beltrame, daha önce yaptığı açıklamada Brezilya'nın terör geçmişi bulunmadığını ancak terör konusunun her zaman öncelikleri olduğunu belirtmişti. Olimpiyatlar için yaklaşık 65 bin güvenlik gücünün görev yapacağını aktaran Beltrame, bu rakamın 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki görevli sayısının iki katı olduğunu hatırlatmıştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. Paris'te aralarında Stade de France'ın da bulunduğu altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler