Raikkonen ve Vettel'in yeni aracı görücüye çıktı

Ferrari, Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen ikilisinin 2016 Formula 1 sezonunda kullanacağı yeni aracı görücüye çıkardı.

Yayınlanma: 19.02.2016 - 16:07
Abone Ol google-news

Ferrari, 2016 Formula 1 sezonunda kullanacağı yeni aracının lansmanını yaptı. 

667 kod adıyla hazırlanan Ferrari’nin 2016 F1 aracı, bu senenin en merakla beklenen araçlarından birisiydi. Kısa burun ve yeni renk dağılımına sahip olan Ferrari aracının adının SF16-H olduğu açıklandı.

Beklendiği üzere Ferrari’nin 2016 F1 aracında eskisi gibi daha fazla beyaz var. Özellikle kokpit ve motor kapağı bölgesindeki beyazlıklar dikkat çekerken burnun alt bölümünde de eskiden siyah olan yerler bu sefer beyaza boyanmış durumda.
Ferrari’nin yeni aracında beklendiği gibi kısa burun ve daraltılmış sidepodlar ve arka taraf yer alıyor. İlk izlenimlere göre Ferrari’nin yine daha önce söylendiği gibi pullrod ön süspansiyonlardan vazgeçip push rod ön süspansiyonlara döndüğü görülüyor. Özellikle üstten fotoğraflarda Ferrari’nin arka tarafı oldukça daralttığı görülüyor.

Ferrari geçen sene olduğu gibi bu sene de Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen ikilisiyle yarışacak.
Ferrari’nin araçta şaside yaptığı değişikliklerin yanında motorda da büyük gelişme kaydettiği düşünülüyor. Geçen sene 3 yarış kazanan Ferrari, SF16-H ile Mercedes’e daha yakın olmayı umuyor.
Ferrari’nin yeni aracı, Barcelona’daki ilk testlerden önce pazar günü piste çıkarması bekleniyor. (trf1)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon