Sharapova'nın kullandığı ilacın mucidi "Anı ölümler görebiliriz!"

Maria Sharapova'nın ceza almasıyla gündeme gelen meldonyum ilacının mucidi ilacın yasaklanmasının ani sporcu ölümlerine yol açabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 10.03.2016 - 14:20
Abone Ol google-news

Maria Sharapova'nın doping testinin pozitif çıkmasının yankıları sürerken spor dünyasını sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Rus raketin dopingli çıkmasına neden olan meldonyum ilacının mucidi Ivars Calvins, WADA’nın son derece tehlikeli bir adım attığı görüşünde. Sporcuların ilacı sağlıklarını korumak için aldıkarını söyleyen Letonyalı bilim adamı, "Ani ölümler görebiliriz" dedi.

BBC'ye açıklamalarda bulunan Calvins; "Bu ilaç 32 yıldır piyasada ve aniden sporculara yasaklandı. Birçok sporcu bu ilacı doping yapmak için değil; sağlıklarını korumak için kullanıyor. İlaç özellikle aşırı çalışmaya bağlı kalp sorunlarının önüne geçilmesi için çok önemli. Bu aşamadan sonra ani sporcu ölümleri görebiliriz" diye konuştu.

BİRÇOK SPORCU KULLANIYOR
Dünya Anti-Doping Ajansı WADA, şeker hastalığı ve bazı kalp rahatsızlıklarına tedavi etmek amacıyla kullanılan meldonyum adlı ilacı performans arttırıcı özelliği nedeniyle yasaklı ilaçlar listesine almıştı. İlacı listeye girdikten sonra da kullanmaya devam eden Maria Sharapova’nın yanısıra 1500 metre dünya şampiyonu Abeba Aregawi, 2015 Tokyo Maratonu Şampiyonu Endeshaw Negesse ve buz dansçısı Ekaterina Bobrova’nın doping testleri pozitif çıkmıştı.
Son Avrupa Oyunları’nda madalya alan 13 sporcunun da meldonyum kullandıkları belirlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler