Rosberg'in gözü Schumacher'in yerinde!

Sezonun ilk iki yarışını kazanan Mercedes pilotu Rosberg, hafta sonu koşulacak Çin Grand Prix'sinde üst üste 188. yarışına katılarak yeni rekorun sahibi olacak. Alman pilot yarışı kazanması halinde ise efsane pilot Michael Schumacher'den sonra sezonun ilk üç yarışını kazanan ilk pilot unvanını alacak.

Yayınlanma: 15.04.2016 - 16:09
Abone Ol google-news

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Çin'de koşulacak sezonun üçüncü etabıyla devam edecek. Sezonun ilk iki yarışını kazanan Mercedes pilotu Nico Rosberg, Çin Grand Prix'sini kazanması halinde Michael Schumacher'den sonra sezonun ilk üç yarışını kazanan ilk pilot olacak. Ayrıca Alman pilot üst üste 188. yarışına çıkarak kırılması zor bir rekora imza atacak.

Çin'in Şanghay kentindeki 5 bin 451 metrelik Uluslararası Şanghay Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama mücadelesi yarın TSİ 10.00'da başlayacak. Yarış da 17 Nisan Pazar günü TSİ 09.00'da gerçekleştirilecek. Avustralya ve Bahreyn'de koşulan sezonun ilk iki yarışını, Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazanmıştı.

PİLOTLAR VE TAKIMLAR KLASMANI

Formula 1'de Çin Grand Prix'si öncesinde pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı
1. Nico Rosberg (Almanya) - 50 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 33
3. Daniel Ricciardo (Avustralya) - 24
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 18
5. Romain Grosjean (İsviçre) - 18

Takımlar klasmanı
1. Mercedes - 83 puan
2. Ferrari - 33
3. Red Bull - 30
4. Williams - 20
5. Haas - 8 Çin Grand Prix hakkında

2004'te takvime dahil edilen Çin Grand Prix'si, hiç ara vermeden tam 13. kere yarışılacak. Bu pistte en çok kazanan isim 4 defa ile Lewis Hamilton. 2012'deki yarışta ise bugünün klasman lideri Nico Rosberg, kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanmıştı. Rosberg yarışı da kazanmayı bilmişti.

ROSBERG REKORLARIN PEŞİNDE

Bugüne kadar kadar üst üste 187 kere üst üste yarışa çıkan Nico Rosberg, Çin GP'sinde yarıştığı takdirde tarihin en fazla üst üste yarışa çıkan pilotu olacak. Riccardo Patrese ile beraber 187 üst üste yarışı olan Rosberg, 12 Mart 2006'dan beri hiç yarış kaçırmadı ve rekorun eşiğinde. Nico Rosberg, başlamanın ötesinde son 5 maçını da kazanmayı başardı.
Ayrıca bu sezon ilk iki yarışı da kazanan Rosberg, 2004'te Michael Schumacher'den sonra sezonun ilk üç yarışını kazanan ilk pilot olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler