Şampiyon, ırkçılık nedeniyle ülkesini terk ediyor!

Ülkesinde ırkçı muameleye maruz kalmaktan şikayetçi olan dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury, Wladimir Klitschko ile yapacağı maçın İngiltere'de yapacağı son maç olacağını söyledi.

Yayınlanma: 28.04.2016 - 12:03
Abone Ol google-news
<video:523805>

Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Organizasyonu (WBO) dünya ağır sıklet şampiyonu Tyson Fury, ülkesinde maruz kaldığı ırkçı muameleden rahatsızlık duyduğunu ve en kısa sürede ülkeden taşınacağını açıkladı.

"Bu ülkede bana saygı duyulmuyor" diyerek sözlerine başlayan şampiyon, "Çingene kökenimden dolayı insanlar ne bana ne de başarılarıma saygı gösteriyor. Ben buyum ve değişmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden İngiltere'de daha fazla yaşamak istemiyorum." şeklinde konuştu.
Fury, 9 Temmuz'da Wladimir Klitschko ile yapacağı rövanş maçından sonra en kısa sürede Los Angeles'a taşınmak istediğini ifade ederek "Los Angeles'ta yeni bir hayat kuracağım. Orada beni seviyorlar ve başarılarıma da saygı duyuyorlar." diye konuştu.
Manchester doğumlu boksör, Klitschko maçının İngiltere'de çıkacağı son maç olduğunu sözlerine ekledi.
Tyson Fury daha önce pek çok kez İngiltere'de insanların çingenelere bakışını eleştirmiş, kendisinin ve ailesinin toplumda kabul görmediklerini ve bundan çok rahatsız olduklarını ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler