Yine Nurcan Taylan yine doping!

Daha önce iki kez dopingli çıkan ve ağır cezalara çarptırılan halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda 'yasaklı madde' tespit edildi.

Yayınlanma: 25.06.2016 - 16:39
Abone Ol google-news

Kadınlar halterde, Türkiye’ye birçok madalya kazandıran Nurcan Taylan’a kötü haber… 1999’da doping yaptığı tespit edilen ve 17 yıldır Türkiye şampiyonalarına katılamayan Nurcan, 26 Ekim 2011’de bu kez uluslararası alanda dopingli çıkmış ve 4 yıl ceza almıştı. Cezası 2 yıla çekilen sporcu 26 Ekim 2013’te tekrar podyumlara dönse de iki gün önce federasyona gelen yazı ile bir büyük şok daha yaşadı.

ÖMÜR BOYU MEN KAPIDA

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda sıfır çekmesine rağmen alınan numuneler ve biyolojik pasaportunun incelenmesi sonucunda yasaklı madde kullandığı bir kez daha saptanan Nurcan Taylan, IWF (Uluslararası Güreş Federasyonu) kuralları gereği ömür boyu men cezası alacak ve spor kariyeri bitecek. Nurcan Taylan, özel izinle 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’na katılarak 48 kiloda altın madalya kazanıp tarihe geçmişti.

BU İLK DEĞİL

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı kadın sporcular arasında yer alan Nurcan Taylan’ın kariyeri bitme noktasına geldi. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda sıfır çekmesine rağmen alınan numunelerin ve biyolojik pasaportunun incelenmesi sonucunda yasaklı madde kullandığı bir kez daha saptanan Taylan, ağır cezaya çarptırılacak.

IWF kuralları gereği ömür boyu men cezası alması beklenen Nurcan Taylan’ın kariyeri de sona ermiş olacak. Taylan ilk olarak 1999’da dopingli çıkmıştı. 2011’de numunesinde yine yasaklı madde tespit edilen milli halterci 4 yıl ceza almıştı. Nurcan Taylan’ın kariyerinde 1 olimpiyat, 1 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. (Sözcü)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler