İngiltere'nin son kraliçesi Serena

2016 Wimbledon’da şampiyon, dünya 1 numarası Serena Williams oldu... ABD’li tenisçi, bu başarıyla 22. Grand Slam zaferini elde ederek Steffi Graf’ın rekorunu yakaladı.

Yayınlanma: 09.07.2016 - 19:18
Abone Ol google-news

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da, Angelique Kerber ile karşılaşan ABD’li tenisçi, karşılaşmayı 7-5 ve 6-3’lük setlerle 2-0 kazanarak 7. Wimbledon zaferine ulaştı. İki tenisçi bu sezon Avustralya Açık finalinde de karşılaşmış ve Kerber o maçı 2-1 kazanmıştı. Geçen seneki Wimbledon’dan bu yana oynanan 3 Grand Slam’de kupaya ulaşamayan Serena, böylece son şampiyon unvanını da sürdü. Ayrıca Serena Williams, 2 milyon Sterlinlik ödülün de sahibi oldu. Finali kaybeden Kerber de 1 milyon sterlin kazandı. Turnuva öncesi 4 numarada bulunan Alman tenisçi, oynadığı finalle 2. sıraya yükseldi.

‘Düşünmemek zordu’

Maç sonu kupa töreninde konuşan Serena Williams, uzun süredir beklediği 22. kez şampiyonlukla ilgili, “Bu rekoru düşünmemek inanılmaz zordu” diyerek, “Daha önce birkaç kez bu fırsat elime geçmişti, ama kaybetmiştim. Ancak, buraya ulaşmak için zok çalıştığımı bilmek zaferimi daha güzel hale getirdi. Bu kortta kendimi evimde gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Serena’nın 22 şampiyonluğu:

6 Avustralya Açık
3 Fransa Açık
7 Wimbledon
6 Amerika Açık

Erkeklerde zafer kimin olacak?

Wimbledon’ın tek erkekler finalinde ise bugün dünya 2 numarası Andy Murray ile 6 numaralı seribaşı Milos Raonic karşı karşıya gelecek. Saat 16.00’da başlayacak mücadelede, Wimbledon’da üçüncü kez adını finale yazdıran Murray, Grand Slam turnuvalarındaki 11. finaline çıkacak. Büyük turnuvalarda daha önce oynadığı 10 finalin yalnızca ikisini kazanabilen Britanyalı tenisçi, Wimbledon’dan önce katıldığı Queen’s Club turnuvasının finalinde de Raonic’le karşılaşmış ve rakibini üç set sonunda yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. 25 yaşındaki Raonic ise Grand Slam turnuvasında finale çıkan ilk Kanadalı olarak tarihe geçti. Karşılaşma sonunda kupaya uzanacak tenisçi 2 milyon Sterlin ödül alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler