Çağla Büyükakçay, Rio'ya veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda tenisdeki temsicimiz Çağla Küçükakçay ilk maçında Rus Ekatarina Makarova'ya yenildi.

Yayınlanma: 08.08.2016 - 11:14
Abone Ol google-news

Karşılaşmaya hızlı başlayan Çağla ilk seti 6-3 kazandı. Ancak ikinci sette gerileyerek 6-0 kaybetti. Üçüncü sette kıran kırana geçen mücadelede tie breake gidilirken Makarova 8-6 lık skorla maçtan galip ayrıldı. Çağla bu sonuçla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na birinci turda veda etti.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Çağla Küçükakçay şöyle konuştu: "İlk olimpiyatlarda ilk galibiyetimi almayı çok isterdim. Ama kısmet değilmiş. Son ana kadar son topa kadar mücadele ettim. Ama olmadı. Buradan sonra ABD Açık Grand Slam'de yarışacağım. Cincinatti ve New Haven'de oynayarak hazırlanacağım"

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI DURMUŞ: "ÖZVERİLİ MÜCADELESİYLE HEPİMİZİ GURURLANDIRAN ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY'İ TEBRİK EDERİM''

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Olimpiyat Oyunları'nda mücadele veren ilk Türk raket unvanını alan Çağla Büyükakçay'ı, ülke tenisi adına imza attığı tarihi başarı ve ortaya koyduğu mücadeleden ötürü tebrik etti.

Durmuş, "Türk tenisinde bir ilki gerçekleştiren ve bugünkü özverili mücadelesiyle hepimizi gururlandıran Çağla Büyükakçay ve antrenörü Can Üner'i tebrik ederim. İnşallah Tokyo 2020'de bugün Çağla'nın açtığı yoldan o ve onun gibi oyuncularımızla kortlarda olacağız" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler